7 fraze care te împiedică să fii o persoană fericită. Scoate-le din vocabularul tău.

Foarte des, în viața noastră de zi cu zi folosim expresii obișnuite la care nu ne gândim prea mult, doar pentru a-i mulțumi pe alții. De fapt, pentru a fi fericiți, a zâmbi și a ne bucura de noi înșine, cel mai simplu lucru pe care îl putem face – este să ne exprimăm gândurile și sentimentele și să nu ne cerem scuze prea des, fără motiv.

7 fraze care te împiedică să fii fericit(ă)

1. ”Nu-ți face griji” – spunem această frază când vrem să-i arătăm cuiva că de asemenea ne facem griji. Să fii om bun – este o calitate minunată, dar nu are rost să utilizezi întotdeauna această frază. Poți spune: ”Voi vedea ce pot face cu asta.”

2. „Bărbaților nu le place asta” – bărbații sunt diferiți și există pasageri pentru fiecare tren. Nu încerca să mulțumești bărbatul schimbând ceva în tine.  Acest lucru înseamnă că nu este omul potrivit, dacă nu te place așa cum ești. Expresia trădează incertitudinea, iar tu ești fericită și încrezătoare, adevărat?

3. „Îmi pare rău” – trebuie să existe un motiv întemeiat pentru a-ți cere scuze. Mulți fac acest lucru fără vreun motiv aparent. Nu trebuie să-ți ceri scuze, de exemplu, pentru că stai alături de cineva.

4. „Nu-mi permit să mănânc asta” – Femeia are întotdeauna gânduri și fraze similare în minte, dar în cele din urmă, cui îi pasă. Și nu trebuie să împărtășești cu alții ceea ce nu poți mânca. Te vei simți mai fericită atât față de tine, cât și față de ceilalți.

5. „Oare are rost?” – desigur, totul are rost. În primul rând, fii sigură de ceea ce spui și faci. Expresia sună șubred și te poate confunda nu numai pe tine, ci și pe ceilalți.

6. „Cred că …” – din nou îndoieli de sine. Este suficient să te gândești în tăcere, pentru a-ți expune gândurile astfel încât acestea să fie auzite.

7. „Cu adevărat” – tot ceea ce spui este adevărat. Nu trebuie să evidențiezi și să intri deloc în detalii. Crezi în asta!