Feminismul consolidează căsătoria: 23 de motive importante

Feminismul aduce beneficii nu numai femeilor, ci și bărbaților. Relația în care bărbatul și femeia se respectă reciproc și au drepturi egale – va fi mai puternică și mai durabilă. Jurnalista Brittany Wong a întocmit o listă de motive pentru care feminismul consolidează relațiile.

1. Relația se bazează pe egalitate. Partenerii se ajută reciproc să-și atingă obiectivele și să-și realizeze potențialul maxim. Împreună ei sunt mai puternici decât separați.

2. Ei nu sunt legați de stereotipuri de gen depășite. Bărbatul poate rămâne acasă cu copiii, în timp ce femeia câștigă bani.

3. Bărbatul nu discută cu prietenii săi despre femeie și nu se justifică în fața lor că „toți bărbații fac asta”.

4. Responsabilitățile casnice nu sunt repartizate în funcție de s*x, ci în funcție de preferințele personale și volumul de muncă.

5. În cuplurile egale, bărbații recunosc că plăcerea s*xuală a femeii nu este mai puțin importantă decât a lor.

6. Bărbatul nu învinovățește femeia pentru trecutul tău s*xual. Numărul foștilor parteneri nu contează.

7. Partenerul înțelege importanța planificării familiei. 

8. Bărbatul nu încearcă să întrerupă femeia, nu ridice vocea la ea, nu o privește ca un stăpân – nu sunt metodele lui.

9. Ambii parteneri știu că locul femeii este acolo unde decide ea. Dacă ambii aleg cariera, înseamnă că familia va avea un venit mai mare.

10. Partenerul este convins că într-o lume în care femeile au putere, va fi mai bine pentru toți. Un cunoscut susținător al feminismului, prințul Henry a spus cândva: „Când femeile au putere, ele îmbunătățesc viața celor din jur – viața familiei, societății, țării”.

11. Partenerului îi place corpul femeii, dar în același timp recunoaște: numai ea decide ce face cu el. Bărbatul nu face presiune asupra ei când vine vorba de intimitate sau procreare.

12. Femeia poate lega prietenii cu alți bărbați. Partenerul îi recunoaște dreptul de a comunica cu alți bărbați și femei.

13. Femeia poate cere bărbatul în căsătorie.

14. Nunta poate fi tradițională sau neobișnuită.

15. Bărbatul apreciază nu numai frumusețea femeii, ci și mintea ei.

16. Bărbatul ia în serios plângerile și preocupările femeii. El nu reduce semnificația lor pentru că este femeie. De la el nu vei auzi expresia: „Se pare că cineva suferă de sindromul premenstrual.”

17. Partenerii nu percep relația ca pe un proiect la care trebuie să lucreze, nu încearcă să se modifice reciproc. Fiecare își asumă responsabilitatea pentru propriile sarcini. Ei sunt implicați în relație ca doi oameni independenți.

18. Ambii parteneri stabilesc regulile căsătoriei și determină atitudinea față de monogamie.

19. Partenerul este mândru de realizările profesionale ale femeii sale. El o susține pe drumul către împlinirea dorințelor, indiferent dacă este vorba despre carieră, hobby-uri sau familie.

20. Expresiile de genul „fii bărbat” sau „nu fi o cârpă” sunt excluse în această relație. Feminismul protejează și bărbații. Partenerul poate fi emoțional și vulnerabil atât cât vrea, asta nu-l face mai puțin bărbat.

21. Prin propriul exemplu, acești parteneri le arată copiilor un model de relație bazat pe egalitate.

22. Chiar dacă decid să divorțeze, pentru ei este evident că ambii trebuie să participe în viața copiilor.

23. Bărbatul înțelege de ce partenera sa susține mișcarea pentru drepturile femeilor.

Analizează-ți relația: cât de mult se respectă principiile egalității? Dacă partenerul tău împărtășește principiile feminismului, nu vei fi nevoită să lupți pentru drepturile tale în cadrul familiei.