Limbajul corpului și succesul: 7 trucuri simple de la un agent FBI care pot fi însușite de oricine.

Joe Navarro, fost angajat al FBI, împărtășește oamenilor din întreaga lume cum poți construi o comunicare productivă cu interlocutorul, practic fără să vorbești cu el.

Iată 7 cele mai simple trucuri pe care le-a împărtășit publicației The Telegraph:

1. Urmăriți mâinile interlocutorului

Nu, nu cum se mișcă, ci starea lor: unghiile, pielea și curățenia. De ce?

Potrivit autorului, în societatea modernă, îmbrăcămintea nu întotdeauna este un indicator al bogăției și statutului unei persoane, întrucât moda este schimbătoare și fiecare om are idei diferite despre frumusețe. Dar un adevăr rămâne relevant în vremurile noastre: sănătatea bună – este semnul unei persoane de succes, pentru că ai nevoie de timp, bani și rațiune pentru a o întreține. Aspectul îngrijit – este un indicator al sănătății.

„Fie că suntem la o întâlnire sau la birou, tindem să evaluăm omul în funcție cât de sănătoase și bine îngrijite sunt mâinile sale”, încheie fostul agent.

2. Salutul. 

Strângerea de mână – este o formă universală de a saluta oamenii. Așadar, președintele SUA, Donald Trump, este cunoscut pentru forma sa controversată de a saluta. El chiar face o competiție improvizată din strângerea de mână (cine e mai puternic). Cineva intră în acest joc amuzant cu șeful Casei Albe, în timp alții, dimpotrivă, se înfurie.

Potrivit lui Navarro, strângerea de mână a lui Trump nu este cel mai bun exemplu de urmat. Când întâlnești pentru prima dată un om, este important să-i câștigi încrederea: deci, nu ar trebui să-i strângi mâna prea strâns. Atunci când strângi mâna cuiva, fă un pas înapoi pentru a stabili la ce distanță interlocutorul se va simte mai confortabil să comunice cu tine. „Veți constata că oamenii apreciază subconștient acest gest”, asigură expertul.

3. Cum să-ți arăți interesul

Cel mai rapid și sigur mod – este cu ajutorul expresiilor faciale și mișcărilor capului. De exemplu, puteți ridica sprâncenele în sus și astfel demonstrați nu doar interesul, ci și o curiozitate sănătoasă față de subiectul conversației sau față de persoană în sine.

4. Cum să-ți arăți indiferența

Când omul nu vrea să comunice, el se „închide” (își încrucișează brațele). De asemenea, acordați atenție – încheieturilor. Potrivit fostului agent, acestea sunt cel mai sigur indicator al interesului. În timpul unei întâlniri, petreceri sau întâlniri de afaceri, acordați atenție modului în care interlocutorul ține paharul sau, să zicem, țigara. Omul cu intenții pozitive va îndrepta palma spre tine, în timp ce omul indiferent îi va demonstra partea din spate.

5. Cum oferi sprijinul 

Joe Navarro recomandă: ”Atunci când cineva este foarte supărat – îmbrățișați-l. În cazul în care comunicarea tactilă este inadecvată vă poate ajuta următorul truc: „Una dintre cele mai ușoare metode de a calma interlocutorul și de a-l face să se simtă în largul său este să stați alături de el și nu vis a vis. Astfel, îi spuneți: „Sunt de partea ta.”

6. Demonstrarea încrederii

De-a lungul anilor, cancelarul german a devenit dependentă de un gest pe care toată lumea probabil îl va recunoaște – „degetele mâinilor lipite în formă de casă”. Angela îl demonstrează la aproape fiecare discurs public, care, potrivit ex-agentului, este un semn al încrederii sau o modalitate de a obține această încredere. Într-adevăr, acest gest este folosit de mulți politicieni („casa” poate „privi” atât în ​​sus, cât și în jos) și, așa cum mărturisește expertul, acest aranjament al mâinilor este atât de firesc pentru noi, încât uneori îl demonstrează și cei care s-au născut orbi.

7. Cum recunoști mincinosul 

Fostul agent FBI avertizează că nu există o modalitate certă și de încredere de a recunoaște minciuna. Cu toate acestea, puteți memora o formulă simplă: „Mincinosul încearcă întotdeauna să te convingă, în timp ce oamenii sinceri doar te informează.”. „Din păcate, efectul Pinocchio nu există”, este convins expertul. – Oamenii nu sunt destul de capabili să recunoască minciuna, în schimb înțeleg perfect când ceva nu merge bine. După acest sentiment ar trebui să se ghideze.”