10 trucuri psihologice care îți vor oferi un avantaj în comunicarea cu ceilalți.

Mintea oricărui om este o construcție incredibil de complexă. Fiecare dintre noi are propriile modele de comportament și reacții la anumite situații de viață.

Mai jos vei găsi câteva trucuri psihologice care, dacă sunt utilizate corect, îți pot oferi un avantaj în comunicarea cu alți oameni. Pune-le în aplicare începând chiar de astăzi!

1. Puterea tăcerii

Atunci când îi adresezi cuiva o întrebare și obții un răspuns nesatisfăcător sau incomplet, ar trebui să folosești puterea tăcerii. Fără să scoți vreun cuvânt, privește interlocutorul în ochi, nu întrerupe contactul vizual. Vei vedea, că va deveni nervos și cu o probabilitate mare îți va spune ceea ce vrei să auzi.

2. Folosește guma de mestecat.

Nu subestima puterea gumei de mestecat. Dacă ai o zi plină de stres și trebuie să te calmezi, folosește guma de mestecat. Ea îți înșală mintea, convingând-o că mănânci ceva. Acest lucru, la rândul său, te ajută să faci față stresului și anxietății.

3. Fii atent la oameni atunci când râd.

Când te afli într-o companie și cineva râde, urmărește-l la cine se uită. În astfel de momente, omul tinde să-l privească pe cel pe care îl consideră cel mai apropiat sau cel mai important om din acest mediu.

4. Nu fi patetic.

Nu folosi fraze de genul „eu cred”, „eu știu” atunci când vorbești despre ceva care este doar opinia sau punctul tău de vedere. Interlocutorul s-ar putea să creadă că ești prea îndrăgostit și încrezut în tine, iar în viitor acest lucru l-ar putea face să se îndoiască de ceea ce spui.

5. Încearcă întotdeauna să fii calm și relaxat.

Nu-ți pierde niciodată controlul atunci când te confrunți cu agresivitatea, mânia și isteria altor oameni. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în acest sens este să nu cedezi provocărilor, ci să răspunzi la atacuri cu voce calmă.

În cele mai multe cazuri, acest lucru funcționează. Descărcându-și puțin nervii, interlocutorul se va calma și va revine la un dialog constructiv.

6. Comportă-te în conformitate cu emoțiile dorite.

Acțiunile – sunt expresiile sentimentelor și emoțiilor tale. Ceea ce înseamnă, că sentimentele tale sunt afișate în afară, chiar dacă ți se pare că nu este așa. Dacă dorești să experimentezi o emoție, comportă-te de parcă ai experimentat-o deja. Astfel, împingi mintea să-ți transforme dorința în realitate.

7. Încrederea în forțele proprii – este cheia succesului.

Dacă trebuie să atragi atenția interlocutorilor tăi, în ciuda faptului că nu ești versat perfect în subiectul conversației, încearcă să arăți complet încrezător și să te porți de parcă știi ce faci. În acest caz, oamenii sunt mai predispuși să ierte greșelile minore.

8. Dacă vrei să schimbi lumea – fii această schimbare.

Oamenii din jurul nostru reacționează la starea noastră de spirit. Și vor aștepta cu nerăbdare fiecare întâlnire cu tine, știind că acest lucru le va îmbunătăți starea de spirit.

9. Contactul vizual

Când comunici cu cineva, cel mai important lucru este contactul vizual. Dacă menții un contact ușor cu interlocutorul, privindu-l în ochi, asta îi va provoca dorința să aibă încredere în tine.

10. Acceptă problemele ca o provocare.

Dacă simți stres din cauza unei anumite situații, încearcă să-ți schimbi opinia despre ea – în loc să te gândești că este o problemă, încearcă să o percepi ca pe un test care trebuie depășit. Dacă vei reuși, în corpul tău vor apărea schimbări care vor transforma semnele exterioare ale stresului în manifestarea entuziasmului.