Oamenii de știință: Părinții celor mai de succes copii îți asumă aceste 8 roluri.

Profesorul de la Harvard, Ronald Ferguson, a realizat un studiu pentru a determina ce trebuie să facă părinții pentru a crește un copil de succes. A studiat diverse stiluri de educație. Datorită acestui fapt, el a obținut formula acelor calități care stau la baza succesului.

Iată 8 roluri pe care și le asumă părinții copiilor de succes:

1. ”Mentor în procesul de învățare timpurie.”

Cei mai de succes copii, sunt cei părinții cărora îi ajută să se dezvolte de la o vârstă fragedă. Studiile școlare sunt importante, dar bazele cunoștințelor și abilităților se pun cu mult înainte de învățământul standard.

2. „Inginer de zbor”

Acesta este părintele care controlează mediul în care crește copilul. Și îl alege în funcție de nevoile lui. De asemenea, poate interveni dacă ceva nu merge bine. Dar nu confundați un astfel de părinte cu cineva care nu îi oferă spațiu personal copilului. Pentru că și acesta joacă un rol important: datorită lui copilul va dezvolta calități importante, independență și autonomie.

3. „Coordonator”.

În acest rol, părintele face totul pentru ca micuțul să se dezvolte. Nici lipsa de resurse nu-l va opri. De exemplu, părinții trăiesc în sărăcie, dar dacă văd o oportunitate care, în opinia lor, are o importanță deosebită pentru succesul copilului, ei vor mișca munții din loc pentru a profita de ea.

4. ”Descoperitor”

Astfel de părinți ajută copilul să cunoască lumea. Îl duc la muzee, biblioteci, la expoziții. Acest lucru se întâmplă chiar dacă nu au suficiente resurse. Unii părinți-descoperitori sunt destul de creativi – ei doresc ca micuțul lor să nu se plictisească, iar învățarea să-i aducă plăcere.

5. ”Filozof”

Acest model de parenting este, de asemenea, foarte important. Îl ajută pe copil să-și găsească scopul în viață. Părinții-filosofi pun întrebări de viață profunde și răspund la ele. În același timp, nu-și subestimează copilul: înțeleg că și la o vârstă fragedă el este capabil să învețe multe.

6. ”Un exemplu drept de urmat”

Acești părinți înțeleg ce valori sunt importante și depun toate eforturile pentru a le transmite copiilor. Desigur, nici ei nu sunt perfecți, dar tind spre tot ce este mai bun și vor ca copiii să le urmeze exemplul.

7. „Negociator”

În acest model de educație, copilul învață să îi respecte pe ceilalți, precum și să se apere. De asemenea, înțelege importanța lucrurilor în care crede, îți poate apăra convingerile (în special în relația cu cei care au putere).

8. „Navigator GPS”.

Când copilul iese din casă, în minte aude vocea părintelui. El își amintește toate lecțiile și cuvintele care îl vor ajuta în diverse situații.

”În ciuda succesului acestor modele de educație profesorul consideră că cel mai important lucru este – dorința. Mamele și tații ar trebui să vrea să fie părinți buni. Chiar dacă nu au avut cea mai fericită copilărie, ei vor face totul să le dăruiască una mai bună copiilor.  Aceasta este cheia unei educații de succes.”

Te-ai recunoscut într-unul din aceste roluri?