8 diferențe dintre oamenii adevărați și cei falși. Dacă observi numărul 3 – ai grijă!

În lumea noastră, sunt foarte mulți oameni care la exterior par foarte drăguți, dar, de fapt, sunt complet falși. Ei sunt ca o valiză cu fund dublu.

Din fericire, există semne clare care permit trasarea unei linii între oamenii sinceri și cei falși. Iată doar câteva dintre ele:

1. Omul adevărat te privește ca pe o persoană egală, cel fals întotdeauna cu aroganță.

Oamenii adevărați nu vor umili niciodată rudele sau prietenii și nu-i vor expune într-o lumină proastă. Pe de altă parte, dacă bunătatea și loialitatea omului este doar un ecran, el de multe ori își bârfește prietenii, exagerează greșelile și / sau defectele lor, ceea ce indică o îndoială profundă de sine.

2. Omul adevărat își face treaba, cel fals îți aruncă praf în ochi.

Oamenii adevărați întotdeauna acționează așa cum doresc și dacă nu dăunează nimănui, nu le pasă cum vor percepe ceilalți acțiunile lor. Oamenii falși sunt orgolioși și, dacă fac ceva, atunci doar cu intenția de a impresiona pe cineva.

3. Omul adevărat vorbește direct, cel fals răspândește zvonuri despre tine.

Oamenii adevărați sunt direcți și, dacă au ceva de spus – o vor face. Întotdeauna amintește-ți că omul care adoră să-i bârfească pe alții, cel mai probabil va răspândi bârfe și despre tine.

4. Omul adevărat este modest, cel fals adoră să se laude.

Oamenii adevărați nu sunt dornici să-și dovedească valoarea în fața celorlalți, rareori vorbesc despre ei și despre realizările lor. Oamenii falși, arată lumii partea artificială a personalității, iubesc să se laude cu realizările lor (și nu neapărat reale).

5. Oamenii adevărați sunt interesați cu adevărat de ceea ce fac, cei falși sunt dispuși să facă orice pentru a obține recunoaștere. 

Oamenii adevărați nu visează să obțină faimă cu orice preț. Le place ceea ce fac. Și dacă această activitate le aduce și faimă – bine, este un bonus frumos. Personalitățile false trăiesc pentru faimă și recunoaștere și sunt gata să calce în picioare tot pentru realizările lor.

6. Oamenii adevărați preferă acțiunile decât cuvintele mari, cei falși – dimpotrivă.

Oamenii sinceri cred că poți obține ceva doar prin muncă, de aceea, acțiunile lor vorbesc mai mult decât cuvintele. Pe de altă parte, oamenii falși rareori sunt capabili de eforturi reale, dar pot petrece ore întregi pentru a crea despre sine o impresie plăcută.

7. Oamenii adevărați sunt sinceri, cei falși mint chiar și atunci când nu este necesar.

Oamenii adevărați nu iubesc minciuna – criticile, complimentele și opiniile lor sunt întotdeauna cinstite. Oamenii cu personalitate falsă se vor linguși și îi vor complimenta pe cei cărora vor să le câștige încrederea.

8. Oamenii adevărați te vor sprijini, iar cei falși te vor trăda cu prima ocazie. 

Oamenii adevărați întotdeauna vor oferi prietenilor sau persoanelor apropiate sprijinul de care au nevoie. Persoanele false te vor ajuta doar dacă au beneficii și te vor lăsa la primul indiciu de pericol.