20 de obiceiuri care nu-ți permit să avansezi. Scapă de ele.

Atunci când încetezi să alergi după lucrurile de care nu ai nevoie, apare șansa să întâlnești ceea ce ai nevoie.

Însă înainte de a începe procesul de transformare, trebuie să încetezi să faci lucruri care te-au tras și continuă să te tragă înapoi.

1. Nu-ți pierde timpul cu oamenii greșiți

Viața este prea scurtă pentru a fi petrecută cu cei care îți absorb fericirea. Dacă cineva vrea să fii în viața lui, îți va crea un loc acolo. Nu trebuie să lupți pentru asta.

2. Nu fugi de probleme

Întoarce-te cu fața spre ele pentru a le înfrunta. Da, nu este ușor. Și nu ți se cere să rezolvi instantaneu toate problemele. Sarcina principală a vieții este să te confrunți cu problemele, să înveți, să te adaptezi și să le rezolvi în timp. Asta în cele din urmă ne formează personalitatea.

3. Nu te minți

Poți minți pe oricine, dar nu și pe tine însuți. Viața noastră se îmbunătățește doar atunci când ne asumăm riscuri, iar primul și cel mai dificil risc pe care ni-l asumăm – este să devenim sinceri cu noi înșine.

4. Nu-ți amâna dorințele

Dacă vrei să-ți urmezi pasiunea sau dorința și să faci ceva important pentru tine, cel mai potrivit moment este – acum.

5. Nu încerca să fii ceea ce nu ești

Întotdeauna va fi cineva mai drăguț, mai deștept, mai tânăr, dar niciodată nu va fi ca tine. Nu te schimba și oamenii te vor plăcea. Fii tu însuți, iar oamenii potriviți te vor iubi așa cum ești cu adevărat.

6. Încetează să te agăți de trecut

Niciodată nu vei începe un capitol nou, dacă îl citești tot timpul pe ultimul.

7. Nu-ți fie teamă să comiți greșeli

Fiecare succes are în spate un eșec și fiecare eșec duce la succes. Vei termina să regreți că nu ai făcut mai mult decât ceea ce ai făcut.

8. Nu te învinui pentru greșelile trecutului

Fiecare întâmplare din viața ta te pregătește pentru ceva în viitor.

9. Nu încerca să cumperi fericirea

O mare parte din lucrurile la care visăm – sunt scumpe. Dar adevărul este că ceea ce ne satisface cu adevărat este absolut gratuit – iubirea, râsul, îmbrățișările.

10. Nu aștepta ca altcineva să te facă fericit

Dacă ești nefericit cu tine însuți din interior, nu vei deveni mai fericit în relația cu cineva. Trebuie să obții stabilitate în viața personală, înainte de a o putea împărtăși cu cineva.

11. Acționează

Nu te gândi prea mult, în caz contrar vei crea o problemă pe care nu ai avut-o inițial. Evaluează situația și ia măsurile necesare. Progresul necesită risc.

12. Nu te gândi nu că ești pregătit

Cele mai mari perspective în viață ne fac să creștem dincolo de zona noastră de confort. Trebuie să-ți depășești fricile și limitele pentru a începe ceva. Și cine a spus că la început va fi ușor?

13. Nu-i invidia pe alții

Invidia este arta de a vedea fericirea altuia în loc să o vezi pe a ta. Întreabă-te: „Ce am eu și nu au alții, dar își doresc?”

14. Nu te plânge și nu-ți plânge de milă

În viață ți se oferă încercări puternice dintr-un motiv – pentru a-i oferi drumului tău direcția destinată. Este posibil să nu înțelegi totul în momentul în care se întâmplă acest lucru și poate fi foarte dureros. Dar mai târziu, îți dai seama că acest lucru te-a dus într-un loc, o stare sau o situație mai bună. Deci zâmbește! Să știe toată lumea că astăzi ești mult mai puternic decât ieri.

15. Nu încerca să faci totul perfect

Realitatea nu-i răsplătește pe perfecționiști, ci pe cei care își fac treaba.

16. Nu-i învinui pe alții pentru problemele tale.

Când îi acuzi pe ceilalți pentru ceea ce trebuie să înduri, renunți la responsabilitate – le oferi putere asupra acestei părți a vieții tale.

17. Încetează să faci același lucru iar și iar. 

Dacă faci ceea ce ai făcut întotdeauna, vei obține același rezultat. Uneori trebuie să privești situația dintr-o parte, pentru a vedea lucrurile clar.

18. Nu permite altora să te coboare la nivelul lor

Nu-ți reduce standardele pentru a corespunde unor oameni care nu doresc să-și crească standardele.

19. Nu te gândi la ceea ce vrei să eviți 

Gândește-te la ceea ce dorești. Gândirea pozitivă este cel mai important loc în orice poveste de succes. Dacă te trezești în fiecare dimineață cu gândul că astăzi se va întâmpla ceva frumos în viața ta, vei descoperi că adesea ai dreptate.

20. Nu fi nerecunoscător

Nu contează cât de bine sau rău este totul în acest moment, trezește-te în fiecare dimineață și fii recunoscător pentru viața ta.