Femeile care au iubiți urâți sunt mai fericite, spun oamenii de știință.

Un nou studiu a arătat că lipsa atractivității externe a partenerului are un mare avantaj pentru relație.

Un studiu realizat de Departamentul de Psihologie al Universității din Florida a confirmat ceea ce probabil simțeai intuitiv de mult timp: da, tu meriți o fată mult mai atractivă decât tine.

Oamenii de știință din Florida au analizat datele personale a 200 de tineri însurăței. Întrebările chestionarului vizau în principal obiceiurile alimentare ale respondenților, procedurile de îngrijire zilnică și atitudinea lor față de aspectul exterior.

S-a dovedit că, acele femei care își considerau soții mai atractivi erau constant nemulțumite de aspectul lor. Ele țineau cure de slăbire, torturându-și corpul cu multe ore de fitness doar pentru a corespunde soțului atrăgător. De asemenea, erau chinuite de teama că soțul atrăgător va întâlni o persoană mai frumoasă.

În același timp, femeile care erau mai atrăgătoare decât soții lor se simțeau complet fericite. Nu se torturau cu sport și diete și nu-și făceau griji că mai puțin simpaticul soț va fugi la alta. Adică, se bucurau din plin de relațiile lor stabile și de stima de sine înaltă.

Așadar, data viitoare când întâlnești pe stradă o femeie incredibil de frumoasă lângă un tip obișnuit, nu fi surprins. (Pentru fericirea ta, îți dorim ca acest tip obișnuit să fii tu).