Fericirea este o stare, nu o destinație. 5 obiceiuri care te pot priva de fericire.

Toți ne dorim să fim fericiți, dar, din păcate, fericirea adesea ne ocolește tocmai datorită acțiunilor noastre.

Iată ce facem greșit:

1. Ne dorim popularitate, pentru ca alții să ne urmeze exemplul.

Cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla. Nu trebuie să ai cerințe mari față de oameni. Uită fraza: ”Eu aș fi acționat în alt mod…”

2. Teama de a greși.

Doar cel care nu face nimic, nu greșește.

Perfecționistul din interiorul tău este obligat să se retragă. Frica a lipsit mulți oameni de lucruri importante. Cineva nu i-a spus persoanei iubite cuvinte importante, cineva s-a temut să-și exprime opinia în echipa de lucru și astfel a pierdut oportunitatea de avansare. Greșelile devin experiența noastră personală. Iar situații fără ieșire nu există.

3. Ne pregătim mereu pentru cel mai prost rezultat.

Dar trebuie să fii optimist și să te setezi pozitiv. Și, de asemenea, să fii pregătit pentru un rezultat mai puțin bun. Când mergi la un interviu trebuie să crezi că vei avea succes. Să crezi că persoana iubită îți va răspunde reciproc, că pe drum vei vedea ceva minunat. Gândurile sunt materiale, obținem lucrurile pe care ne concentrăm atenția.

4. Ne gândim prea mult, inventăm. 

Uneori inventăm diverse evoluții ale situației. Ne gândim pentru alți oameni, privim problemele lor din punctul nostru de vedere. O astfel de situație sau dialog probabil nu se va produce, dar noi deja ne-am gândit la el. Și, de obicei, ne gândim la cel mai rău rezultat. Apoi devenim irascibili dacă așteptările inventate nu se îndeplinesc.

5. Ne limităm

Dacă aștepți un semn de sus, faci asta în zadar. Găsește în tine ceea ce te va face să te îndrepți spre succes. Poartă lucruri frumoase fără să aștepți un motiv sau o sărbătoare, relaxează-te în cercul oamenilor cu care îți place să petreci timpul, nu te limita.

Fericirea este o condiție, nu o destinație. Și o putem obține doar bucurându-ne de fiecare moment al vieții.