50 de ani – este vârsta la care ar trebui să te bucuri de viață!

Aveți puțin peste 50 și vi se pare că tot ce a fost frumos și bun a rămas în urmă? Tinerețea, desigur, nu poate fi întoarsă, dar nici nu este nevoie. Femeile în vârstă au prioritățile lor. Cum să fii fericită și să trăiești în armonie cu tine însăți după 50 de ani, ne sfătuiește jurnalista Jackie Paylossof.

”Într-o zi, într-un autobuz aglomerat, mi-a oferit locul un bărbat care arăta mult mai în vârstă decât mine. M-am simțit ca o bătrână. Multe dintre colegele mele își fac griji din cauza vârstei. În primul rând, pentru că apar defectele fizice: pliuri care atârnă prin părți, varice, riduri. Un alt motiv al îndoielii de sine – sunt relațiile cu bărbații.

Adesea primesc scrisori de la femei trecute de 50 de ani. Multe dintre ele îmi scriu cât de dificil este să-și găsească un partener. Bărbații de aceeași vârstă și mai maturi, preferă femeile tinere.

Dar într-o zi am primit o astfel de scrisoare:

”Am 53 de ani. Am fost căsătorit timp de 23 de ani, însă în 2010 căsătoria mea s-a destrămat. Cred că femeile de vârsta mea îi pot oferi bărbatului mult mai multe lucruri decât femeile tinere. Majoritatea dintre ele se înțeleg bine și știu ce vor într-o relație. Sunt deschise la lucruri noi, acceptă viața așa cum este, se bucură de libertate și așteaptă cu nerăbdare noile descoperiri.

Unii bărbați sunt atrași de femeile tinere. De fapt, ei încearcă să se afirme. Vreau să fac apel către toate doamnele care își fac griji din cauza vârstei: bucurați-vă de viață. Energia voastră este suficientă pentru a atrage un bărbat adevărat. ”

Este foarte important că aceste lucruri au fost exprimate de un bărbat. El are dreptate. Femeia de peste 50 de ani are multe avantaje.

1. Înțelepciunea și încrederea

Primul lucru care distinge o femeie de peste 50 de ani – este înțelepciunea și încrederea. Acesta este un moment de cotitură. Ea se întreabă: ce vreau să fac din ceea ce nu am încercat încă? O ajută înțelepciunea pe care a învățat-o din experiența personală și profesională. Dacă lucrurile nu merg bine, o ia calm, rămâne singură și se simte confortabil. Ea înțelege cine este și e mândră de asta. Încrederea și iubirea de sine – sunt semne ale stimei de sine sănătoase, nu a aroganței.

2. Independența și recunoștința 

A doua diferență dintre femeile în vârstă și cele tinere – este independența și recunoștința. Judy Friedman este de acord cu mine în acest sens. Ea are 59 de ani, iar nouă dintre ei i-a dedicat blogului în care scrie despre viața de după 50 de ani. Înainte de pensionare, Judy conducea o corporație mare, iar acum predă yoga și este pasionată de meditație. Ea recunoaște: „Am mers mult timp spre asta, însă acum îmi place să trăiesc pe cont propriu. Am un bărbat, îmi place să petrec timpul cu el, dar apreciez și timpul petrecut în singurătate.

Sunt din ce în ce mai recunoscătoare. În urmă cu șase luni am început să practic un ritual pe care îl recomand tuturor celor care își doresc o viață mai fericită.

”În fiecare dimineață, trezindu-mă, petrec câteva minute în pat, reflectând la tot ce este frumos în viața mea. Numesc oamenii pentru care sunt recunoscătoare. Astfel dau tonul zilei. Problemele nu mai par atât de dificile.”

Știu cum e să ai 50 de ani. Este înfricoșător și trist să realizezi că cea mai mare parte a vieții a rămas în urmă. Este trist să observi și să simți schimbările care se întâmplă în corp. Dar dacă veți ține cont de sfatul bărbatului de 53 de ani, nu veți regreta. „Mergeți înainte și bucurați-vă de viață”.

Măreția voastră va atrage bărbații. Veți fi uimitoare, cu sau fără bărbați. Veți fi sănătoase, strălucitoare și fericite și nimănui nu-i va trece prin minte să vă numească bătrâne.