Cum determinați cine este stăpânul în casă – femeia sau bărbatul?

Mulți bărbați moderni sunt convinși că ei sunt stăpâni în casă. Cum ne-am obișnuit să credem – bărbatul este cel care întreține familia. Prin urmare, el poartă responsabilitatea pentru bugetul familiei. Dar oare înseamnă acest lucru că el este stăpânul? Probabil. Dacă în timpul liber mai face și treburile casnice dificile (repară, schimbă, mută). Dacă întâlnești un bărbat care știe să facă totul și mai aduce și bani în casă, atunci fără nicio îndoială – el este stăpânul în casă.

Dar ce faci atunci când soțul nu are ”mâini de aur”? Iar tu muncești nu mai puțin decât el. Atunci cine este stăpânul casei? Aici răspunsul este simplu – cel care face mai multe treburi prin casă. Și în această situație, rolul de gospodină și-l asumă femeia. Venind acasă de la serviciu, ea pregătește cina, se ocupă de copil sau face altceva. Iar domnul doarme pe canapea și nu este interesat de nimic. Este o situație comună în care femeia nu poate fi invidiată. Foarte des, din acest motiv apar conflictele și, ca urmare, familia se destramă. Totul se întâmplă pentru că femeia își asumă prea multe responsabilități, apoi vine cu reproșuri la adresa soțului. Și, bărbatul desigur, nu poate suporta presiunea și, ca urmare, pleacă la altă femeie.

Cum să nu ajungi în astfel de situații?

1. Insuflă-i bărbatului că el este stăpânul în casă. Funcționează. Și, împreună cu aceste cuvinte de laudă, roagă-l să te ajute la ceva. Fă acest lucru cât mai des și vei putea educa un bărbat care îți va oferi mereu ajutorul. Chiar și urșii pot fi dresați, deci bărbatul nu este cu nimic mai rău.

2. Permite-i să câștige bani. Dacă nu poți renunța la muncă, cel puțin lucrează mai puțin. Atunci el se va simți responsabil. Nu-ți asuma problemele financiare. Lasă-l să se simtă capul familiei.

3. Repartizează responsabilitățile pentru creșterea copilului. Nu-i permite să nu participe la educația copilului. Acest lucru este greșit. El poate găsi o mie de scuze de ce nu poate petrece timpul cu copilul. Nu-l asculta, este o minciună obișnuită a unui tată leneș. Atribuie-i cât mai multe responsabilități legate de copil. De exemplu, ieși în oraș și roagă-l să stea cu cel mic. Iar tu zăbovește. Acest lucru trebuie făcut periodic. Doar în acest caz bărbatul se va obișnui să aibă grijă de copil și se va simți ca un tată exemplar, stăpânul casei.

Bărbații în mare parte sunt creaturi infantile și trebuie să înțelegeți acest lucru. Ei trebuie educați imperceptibil. Noi înșine facem bărbații infantili și neputincioși. Este marea greșeală feminină.

„Bărbatul este capul, iar femeia – gâtul.” Această zicală a fost inventată dintr-un motiv. Și, desigur, stăpâna în casă este femeia, dar permite-i bărbatului să nu-și dea seama despre asta și să creadă că el este stăpânul.