8 trucuri simple de feng shui care te vor ajuta să-ți încarci locuința cu energie pozitivă

Conform regulilor Feng Shui, casa este o reflectare a locuitorilor săi și dacă o parte din ea nu este organizată corect, este aglomerată sau are energie negativă, acest lucru afectează viața proprietarilor.

UȘA DE INTRARE

Ușa de intrare reprezintă bogăția și prosperitatea casei și ar trebui să fie în stare excelentă. Pentru a permite energiei pozitive să intre în casă, trebuie să luminați bine ușa și să puneți o plantă verde pe hol sau la intrare. Plantele de tisa, sarcococ sau hebe, sunt considerate ideale pentru ușa de intrare.

HOLUL

Trecerile înguste și dezordinea inhibă fluxul energiei pozitive Qi. Paltoanele sau jachetele nu trebuie să stea pe coridor, blocând jumătate din trecere, iar încălțămintea să stea sub picioare. Toate articolele inutile trebuie puse într-un dulap închis, lăsând pe cârlige doar ceea ce purtați în fiecare zi. Pentru a atrage energia Qi, agățați o oglindă frumoasă pe hol și puneți un buchet de flori proaspete.

BUCĂTĂRIA

Bucătăria simbolizează bunăstarea, sănătatea și armonia familiei. Nu se recomandă așezarea chiuvetei și aragazului față în față. Acest lucru poate duce la dispute între parteneri, întrucât apare un conflict între elementele de apă și foc.

Aragazul nu trebuie să se afle sub fereastră, altfel dispare bogăția familiei. Aragazul trebuie să fie mereu curat. Utilizați toate arzătoarele. Dacă simțiți că vă urmăresc pierderile și eșecurile, încercați să spălați bine aragazul. Experții Feng Shui vă asigură că în curând veți simți schimbări favorabile.

CAMERA DE ZI

Mobilierul trebuie să corespundă dimensiunii camerei, să nu fie prea voluminos sau, dimpotrivă, prea mic. Canapeaua și fotoliile trebuie așezate cu spatele la perete, oferind astfel sprijin și sentimentul de securitate locuitorilor casei. Pentru a activa energia bogăției, puneți în colțul camerei o lampă frumoasă, așezând-o pe diagonală vizavi de ușă.

SUFRAGERIA

Sufrageria (sau masa) este un element important în Feng Shui și ar trebui să fie locul în care vă concentrați pe mâncare într-un mediu calm și plăcut. Astfel organismul va primi beneficii maxime din consumul alimentelor. Pentru a optimiza energia din acest spațiu, pe perete lângă masă puneți o oglindă, iar pe masă – flori proaspete.

DORMITORUL

Pentru a crea condiții confortabile pentru somn, patul trebuie aranjat lângă peretele principal, iar interiorul să fie decorat în nuanțe luminoase neutre. Este minunat dacă în cameră există o nișă și patul nu se află pe aceeași linie cu ușa camerei. Pentru a menține senzația de liniște, prin părți puteți pune noptiere cu lămpi frumoase și lumânări parfumate, care vor adăuga note de romantism.

BAIA

Baia trebuie să fie întotdeauna îngrijită și curată. Ușa și capacul toaletei ar fi mai bine să le țineți închise, în caz contrar se va „scurge” bogăția. Pentru a opri sau cel puțin a încetini procesul, puneți în baie plante de interior care absorb apa.

GRĂDINA

Grădina din fața casei reprezintă viitorul vostru și este important să fie mereu frumoasă, bine îngrijită și înflorită. Grădina din spatele casei reprezintă sănătatea și bogăția locuitorilor săi. Gardul nu trebuie să fie distrus sau rupt, întrucât oferă protecție și sprijin.