5 fraze pe care trebuie să ți le spui în momentele dificile ale vieții

Dificultățile vin în viața noastră brusc, fără avertisment și practic ne doboară. Ele au multe forme și uneori nici susținerea oamenilor dragi, nici cărțile înțelepte nu ne ajută să depășim greutățile.

Pentru a trece peste momentele grele, trebuie mai întâi de toate să-ți mobilizezi resursele interne. Să te setezi în modul corect, să practici calmul, să accepți și chiar să recunoști faptul că aceste lucruri se întâmplă.

Viața mai devreme sau mai târziu te va duce acolo unde tinzi, dar când simți că ești gata să leșini din cauza dificultăților, repetă-ți aceste fraze:

1. Am dreptul să plâng, dar în curând voi râde din nou.

Descărcarea emoțională este foarte importantă pentru a depăși perioada de tristețe, de a accepta eșecurile, greșelile, dificultățile. Niciodată nu te abține și nu te simți vinovată că ești deprimată și nu ai forțe. Dar este important să-ți amintești că această condiție, nevoia de a-ți „privi demonii în ochi”, nu ar trebui să dureze prea mult. Nu trebuie să fie permanentă.

Plânsul și reflectarea asupra problemelor ne ajută să acceptăm ceea ce s-a întâmplat, să mergem înainte, să schimbăm situația și pe noi înșine. Meriți să începi din nou să zâmbești.

2. Persoana care mă poate ajuta să trec peste probleme – sunt eu.

Poți fi înconjurată de prieteni buni, de un partener sensibil și o familie iubitoare care are grijă de tine. Însă, ar trebui să poți face față singură acestor dificultăți.

Fără voință, energie și speranță, îți va fi foarte greu să ieși din această cameră întunecată în care ai ajuns. Ascultă-i pe cei din jurul tău, acceptă-le ajutorul, dar tu însăți trebuie să pornești acest proces intern de depășire a greutăților.

3. Nu pot schimba circumstanțele, dar îmi pot schimba atitudinea față de ele.

Există lucruri care nu pot fi evitate: pierderea, boala, separarea, relațiile care se rup, în ciuda tuturor eforturilor noastre … Niciunul dintre noi nu poate controla 100% aceste dificultăți și circumstanțele pe care ni le aduce uneori viața.

Cu toate acestea, numai noi suntem responsabili pentru gândurile noastre. „Nu pot” ne imobilizează complet și ne aduce doar emoții negative. În timp ce „Pot face” ne schimbă complet starea de spirit și găsim forțe noi. Nu uita asta!

4. Voi începe să trăiesc imediat ce îmi voi depăși frica.

Zona de confort este spațiul invizibil care ne înconjoară și ne oferă un sentiment de securitate și control asupra situației. Atunci când întâmpinăm dificultăți simțim că aceste ziduri invizibile se prăbușesc, lăsându-ne complet fără apărare. Trebuie să depășim această teamă și să trecem dincolo de coconul confortabil care ne-a înconjurat.

La început acceptă ce ți s-a întâmplat, apoi reamintește-ți că viața continuă, iar tu împreună cu ea. Dacă simți frică, ți-e teamă de singurătate, atunci raționalizează aceste temeri și reamintește-ți această frază: ”Singura persoană care te poate ajuta – ești tu însăți.”

5. Trebuie să am grijă de calmul și echilibrul meu intern în fiecare zi.

Întreabă-te când te-ai gândit ultima dată la sentimentele, nevoile și lumea ta interioară? Este util să-ți pui această întrebare în fiecare zi. Dacă prioritatea ta sunt nevoile altora, atunci te vei neglija. Dacă ne concentrăm eforturile pe lucruri materiale, încercând să le acumulăm sau să le obținem, uităm de lucruri cu adevărat importante: fericirea noastră, integritatea ca persoană.

Când vin vremuri grele, trebuie să fim pregătiți pentru ele, iar cea mai bună strategie este să ne construim pacea interioară în fiecare zi, să ne consolidăm respectul de sine, stima de sine. Să nu uităm că viața curge și totul se schimbă constant. Fie că ne place sau nu, trebuie să devenim parte a acestei mișcări.

Și în concluzie, merită să subliniem faptul că niciunul dintre noi nu poate prezice când vor veni aceste momente dificile și viața ne va testa puterea, deci trebuie să știți cum să „lansați” aceste mecanisme de reziliență, iar frazele de mai sus vă vor ajuta în acest sens.

Pentru că depășind furtuna, cu siguranță veți vedea curcubeul.