20 cele mai importante reguli de etichetă, absolut necesare în viață.

Vă prezentăm o selecție cu cele mai relevante reguli pe care trebuie să le cunoască orice om care se respectă: atât pe sine, cât și pe ceilalți.

De fapt, elementele de bază ale etichetei sunt destul de simple. Este vorba despre cultura vorbirii, politețe, aspectul îngrijit și capacitatea de a-ți gestiona emoțiile. Toate se aplică atât bărbaților, cât și femeilor.

1. Dacă spui fraza: „Te invit” – înseamnă că plătești. O altă formulare: „Să mergem la un restaurant” – în acest caz, fiecare plătește pentru sine și numai dacă bărbatul se oferă să plătească pentru femeie, ea poate accepta.

2. Nu veni în vizită fără a suna preventiv. Dacă ești vizitat fără avertizare, îți poți permite să fii în haine de casă.

3. Nu invita fata la întâlnire prin SMS și nu comunica doar în acest mod cu ea.

4. În locuri publice nu pune smartphon-ul pe masă. Făcând acest lucru, arăți cât de important este dispozitivul de comunicare în viața ta și cât de mult nu-ți place discuția care are loc în apropiere.

5. Bărbatul nu duce niciodată geanta femeii. Și haina o ia doar pentru a o duce la vestiar.

6. Pantofii trebuie să fie întotdeauna curați.

7. Dacă te plimbi cu cineva, iar însoțitorul tău salută o persoană pe care nu o cunoști, ar trebui să o saluți și tu.

8. Mulți oameni cred că sushi poate fi mâncat doar cu bețișoarele. Spre deosebire de femei, bărbații pot mânca sushi și cu mâinile.

9. Dacă cineva te-a jignit, nu trebuie să-i răspunzi nepoliticos și mai ales, să ridici vocea la el. Nu te coborî la nivelul lui. Zâmbește și îndepărtează-te de interlocutorul nepoliticos.

10. Pe stradă, bărbatul ar trebui să meargă în stânga doamnei.

11. Șoferii ar trebui să-și amintească faptul că, stropirea trecătorilor cu noroi –  este o lipsă totală de educație.

12. Există 9 lucruri care ar trebui păstrate în secret: vârsta, bogăția, crăpătura din casă, rugăciunea, medicamentele, relațiile de dragoste, cadoul, onoarea și rușinea.

13. Este interzis să atingi o femeie fără dorința ei, să o iei de mână, să o atingi în timpul unei conversații, să o împingi sau să-i apuci mâna deasupra cotului, decât dacă o ajuți să intre sau să iasă din transport și să traverseze strada.

14. Regula de aur atunci când folosești parfumul este – moderația. Dacă seara parfumul încă îți miroase, să știi că toți deja s-au sufocat.

15. Un bărbat educat niciodată nu-și va permite să manifeste lipsă de respect față de femeie.

16. În prezența unei femei, bărbatul fumează doar cu permisiunea ei.

17. Indiferent cine ești – director, academician, femeie în vârstă sau școlar – dacă intri în încăpere – salută primul.

18. Dacă după o scuză ești iertat, nu ar trebui să te întorci la subiectul ofensator și să-ți ceri iertare din nou. Pur și simplu nu mai comite astfel de greșeli.

19. Să râzi prea tare, să comunici zgomotos, să privești îndelungat oamenii este insultător.

20. Nu uita să spui ”mulțumesc” oamenilor dragi, rudelor și prietenilor. Faptele lor bune și disponibilitatea de a-ți oferi ajutorul nu sunt o obligație, ci o expresie a sentimentelor demne de recunoștință.