8 reguli de viață care te vor scăpa de obiceiul de a-ți face griji.

Viața este un învățător înțelept, dar ia foarte scump pentru lecțiile sale. În școala vieții este imposibil să nu treci lecția. Omul care a trecut prin multe lecții dificile îl numim înțelept, om experimentat. Ar fi frumos să ascultăm părerile unor astfel de oameni, pentru a nu repeta greșelile străine.

1. Viața – este o serie de lecții necesare.

Nu te împotrivi evenimentelor și situațiilor care se întâmplă. Puterea acțiunii este egală cu puterea rezistenței. Cu cât mai mult te cerți, te învinovățești, te împotrivești evenimentelor care se întâmplă în viața ta, cu atât mai mult îți consumi energia și, prin urmare, îți reduci viața la zero. Amintește-ți cele mai dificile situații prin care treci acum. Dacă nu-ți place ceva în situația actuală, este tocmai pentru că nu ai susținut lecția corect. Ceea ce înseamnă că în continuare te așteaptă repetarea unei situații similare. Nu vrei? Atunci schimbă-te voluntar.

2. Universul nu are favoriți

Karma sau destinul sunt o consecință a trecutului nostru și un motiv pentru viitor. Fiecăruia i se dă o cruce după propriile puteri. Legea semănatului spune: pentru a culege roade, trebuie mai întâi să muncești din greu. Dacă mai crezi că ai ghinion, atunci nu ți-ai plătit dorința, nu ești pregătit pentru succes. Se întâmplă că banii sau celebritatea distrug omul și în loc de creștere și dezvoltare, el degradează și moare.

3. Viața este oglinda convingerilor noastre

Convingerile – sunt ideile unei persoane despre ceea ce este bine și ce este rău, ce funcționează și ce nu, ce este corect și ce este rău. Personalitatea – este un set de cochilii în centrul cărora se află nucleul sau ID-ul. ID-ul este cea mai profundă esență umană, autoidentificarea. Nucleul este cel mai dificil de schimbat, dar autoidentificarea este cea care formează următorul nivel – convingerile. Orice caracteristici descriptive ale realității noastre sunt convingerile. Ele formează un nou nivel – abilitățile. Acestea provoacă modelul de comportament: acțiunea sau inacțiunea, în funcție de ce abilități avem. Astfel se formează realitatea omului.

4. Nu te atașa de nimic

Atașamentul maniacal pentru ceva – este un sentiment copilăresc, când copilul nu vrea să-și împărtășească lucrurile cu nimeni, chiar identificându-se cu ele. Dacă vrei cu adevărat ceva, trebuie să eliberezi mental ceea ce dorești pentru a permite energiei să curgă liber și să aducă acel ceva în realitatea ta.

5. Trăiește așa cum îți dictează inima

Cu cât mai mult îți urmezi vocea rațiunii, cu atât îți îneci vocea sufletului și a inimii. Dacă ai ocazia să alegi între vocea rațiunii și vocea inimii – nu ezita să alegi vocea inimii. Ea în mod uimitor știe întotdeauna ce trebuie să faci. A trăi așa cum îți spune inima – nu înseamnă să-ți mulțumești emoțiile și capriciile. Porunca inimii este să-ți urmezi cele mai profunde valori, acestea sunt adevăratele dorințe și nu cele impuse de circumstanțele externe.

6. Cu cât mai mult muncești, cu atât mai mult obții

Nu te consola cu iluzia că succesul vine peste noapte. Succesul – este 1% de talent și 99% transpirație. Omul va experimenta starea fluxului doar atunci când va face ceea ce iubește, iar ceea ce este complicat i se va părea ușor și neîmpovărător. Acest lucru este posibil numai datorită unui angajament mare față de ceea ce îți place, când dorințele și oportunitățile se îmbină și se pare că totul se obține ușor. Dar, de fapt, omul face o muncă enormă. Nu căuta căi ușoare.

7. Nu împărți evenimentele în „bune” și „rele”.

Toate evenimentele, prin definiție, sunt neutre. Când plouă, unii văd bălți murdare, în timp ce alții văd stele reflectante. Vectorul atenției tale îți afectează foarte mult reacția la ceea ce se întâmplă. Intensificăm acțiunea acelor lucruri spre care ne îndreptăm atenția, pe care le udăm cu energia noastră. Doar calitatea udării poate fi diferită. De exemplu, udarea unei flori: fie o udăm cu apă curată, fie cu acid sulfuric. Înțelegi? Și unul și celălalt e lichid, și una și alta e manifestare a atenției, doar vectorul atenției este diferit.

8. Nu avem menirea de a schimba lumea din jurul nostru, ci pe noi înșine.

Doar autodezvoltarea constantă face omul interesant, atât pentru cei din jur, cât și pentru sine. Adesea, pentru a trăi trebuie să ne schimbăm, uneori acest proces este însoțit de durere, frică, îndoieli … Scăpăm de amintirile, obiceiurile și tradițiile trecutului … Numai eliberarea de povara trecutului ne permite să trăim și să ne bucurăm de prezent și să ne pregătim pentru viitor.

Schimbă-ți gândirea pe exclusiv pozitivă. Permite emoțiilor și gândurilor pozitive să prevaleze în mintea ta și îți vei schimba radical viata.