7 lucruri pe care ar fi mai bine să nu le ceri de la alții.

Stimate cititor, îți ofer câteva sfaturi utile și diplomatice despre ce ar fi mai bine să nu ceri niciodată de la cei din jur. Ține cont de ele și vei putea construi relații eficiente și prietenoase cu oamenii.

1. Nu cere un împrumut pentru dorințele tale secundare. Trăiește din mijloacele de care dispui. Cu ambițiile materiale ar fi mai bine să te descurci pe cont propriu.

2. Nu-i cere unei persoane să-și schimbe cuvântul și promisiunea pe care și-a făcut-o sie sau cuiva. Respectarea propriului cuvânt este o chestiune de onoare.

3. Nu abuza cu cereri personale. Dacă nu există o necesitatea specială, nu cere să fii ajutat acolo unde te poți descurca singur, fără dificultăți.

4. Nu ruga omul să transmită un pachet, o marfă sau altceva, dacă știi și simți că nu-i este comod și că o astfel de sarcină îi va complica traseul.

5. Nu ”te cere” în vizită fără invitație. Spontan, ca „zăpada pe cap”. Oamenii pot avea planurile lor sau poate nu le este comod să te primească atunci când îți dorești tu.

6. Nu ruga și nu implora omul să bea cu tine sau să meargă la distracții, dacă nu vrea. Pot exista multe motive pentru care omul nu bea sau nu se distrează.

7. Evită, în special solicitările care pot împovăra și complica viața unei persoane, îi pot provoca emoții neplăcute, îi pot strica reputația sau îi pot face rău. Amintește-ți că în spatele nevinovatului: „Lăsa-mă, te rog, să copiez” sau „te rog, fă în locul meu” poate urma o excludere de la studii sau o concediere de la muncă.