7 motive ciudate pentru care cineva se poate îndrăgosti de tine.

Uneori oamenii se atrag reciproc din motive aparent aleatorii, cum ar fi culoarea hainelor sau deținerea unui animal de companie.

Oamenii de știință au realizat mai multe studii și au descoperit câteva motive interesante pentru care oamenii se îndrăgostesc unii de alții.

1. Dacă aveți un animal de companie

Psihologii Nicolas Gegen și Serge Sicotti au decis chiar ei să testeze acest efect. Pentru cercetarea lor, au rugat bărbați cu câini și fără să ceară telefonul femeilor care treceau pe stradă. Dacă bărbatul era însoțit de un câine, succesul său creștea semnificativ.

2. Dacă pășiți în același ritm 

Într-un studiu realizat la Universitatea din Illinois, cercetătorii au descoperit că bărbații merg într-un ritm mai lent, pentru a fi în pas cu ritmul femeii pentru care au un interes romantic.

3. Dacă zâmbiți mult

În două experimente cercetătorii din Elveția au studiat relația dintre atractivitate și fericire. Ei au descoperit că atractivitatea umană era puternic influențată de intensitatea zâmbetului exprimat pe față. De fapt, expresia facială fericită chiar a compensat lipsa atractivității.

4. Dacă puteți cânta la un instrument muzical

Cercetătorii din Franța au descoperit că această abilitate a jucat un rol în selecția s*xuală. În timpul experimentului, un tânăr a ținut în mâini fie o chitară, fie o geantă de sport și a cerut numărul de telefon a 300 de femei tinere pe stradă. Când bărbatul ținea în mâini chitara, femeile erau mai predispuse să-i dea numărul de telefon.

5. Dacă purtați roșu

Într-un studiu realizat de oamenii de știință slovaci, femeile care purtau roșu au avut mai mult succes în jocurile pentru căutarea unui partener. Acest lucru se poate datora semnalelor s*xuale, întrucât femeile folosesc culoarea roșie pentru a atrage potențialii parteneri cu care își pot crea o familie.

6. Dacă v-ați injectat Botox

Într-un studiu european privind vârsta feței și atractivitatea, cercetătorii au dorit să afle dacă Botoxul într-adevăr ajută femeile să-și găsească parteneri. Femeile care și-au făcut proceduri faciale – au experimentat o scădere semnificativă a vârstei percepute, iar persoanele le-au apreciat ca fiind mai atractive și mai sănătoase.

Cu cât mai multe proceduri și-au făcut, cu atât mai tinere, sănătoase și atractive erau percepute.

7. Dacă locuiți într-o casă frumoasă

Se știe femeile sunt atrase de bărbați cu mașini frumoase. Însă bărbații par mai atractivi și atunci când sunt fotografiați într-un apartament luxos. În cadrul unui studiu realizat de personalul Universității Cardiff, un bărbat a fost fotografiat într-un apartament de lux cu „statut înalt” și într-un apartament standard cu „statut neutru”.

Bărbatul din apartamentul de lux a fost apreciat de către femei ca fiind mai atractiv. Cercetătorii au concluzionat că iluzia de a deține o proprietate cu ”statut înalt” are un impact mare asupra atractivității, iar acest context poate juca un rol cheie.