Cuplurile fericite respectă aceste 5 reguli ciudate în relația lor.

Comportamentul nostru în relațiile de familie și de iubire se datorează în mare parte stereotipurilor și setărilor culturale. Știm ”cum ar trebui să fie”. Scriitorul Mark Manson a ajuns la concluzia că cele mai fericite cupluri rămân împreună toată viața, întrucât acționează contrar standardelor general acceptate. Oare are dreptate?

Să vedem ce acțiuni nu se încadrează în ideea tradițională a iubirii, dar sunt necesare pentru avea o relație lungă și prosperă.

1. Lăsați unele conflicte nerezolvate.

Tuturor le place să viseze la o iubire adevărată. Dar „adevărat” nu înseamnă „ideal”. Uneori, trebuie să accepți ceea ce nu-ți place. Cuplurile fericite acceptă inevitabilitatea conflictelor, înțeleg că nu le place totul în partenerul lor și acest lucru este normal. Nu este nevoie să schimbi omul, pentru a iubi. Dezacordurile minore nu sunt un obstacol pentru relațiile sănătoase. Dorința de a rezolva conflictul cu orice preț creează și mai multe probleme. Unele războaie nici nu merită a fi începute. „Trăiește și lasă-l pe celălalt să trăiască” este cea mai bună strategie într-o relație.

2. Spuneți adevărul fără teama că veți răni. 

Dacă încercați să fie întotdeauna bine, va fi rău. Relația se va destrăma fără niciun motiv aparent. Este important ca în cuplu să existe ceva mai mult decât dorința de a vă mulțumi constant reciproc. Dacă te-ai săturat de tot și vrei să fii singur, spune-i asta partenerului/partenerei fără a învinui și el/ea ar trebui să te asculte fără să te acuze, deși nu-i place.

Astfel de conversații sunt fundamentul unei relații sănătoase în care nevoile celuilalt sunt respectate. Fără asta, conexiunea dispare și ne pierdem unii pe alții.

3. Admiteți că totul se poate încheia într-o zi

În cultura noastră este idealizată iubirea de sacrificiu. Uneori, relația poate fi numită fericită datorită unei decizii corecte – să o finalizezi la timp, până când nu devine insuportabilă. Atunci când sunteți pregătiți pentru un astfel de rezultat puteți stabili limite clare în care cresc ambii parteneri.

„Până când moartea ne va despărți” – sună romantic, dar sacrificându-ne valorile și nevoile de dragul relației, provocăm stagnare. Nu ai timp să te dezvolți și să lucrezi asupra ta.

4. Să fiți atrași de alte persoane – este normal.

Mulți oameni căsătoriți sunt îngroziți de faptul că cineva li s-a părut atractiv. De fapt, nu numai că suntem capabili să simpatizăm mai multe persoane în același timp, ci este o necesitate biologică. Însă alegerea acțiunilor este întotdeauna a noastră. Majoritatea aleg să nu-și urmeze dorințele. Ele, ca valurile, ne acoperă și pleacă, lăsându-ne în același loc cu același partener.

În astfel de cazuri, este ușor să-ți fie rușine de gândurile pe care le ai: cineva flirtează cu tine și îți place, în acest caz crezi că în relația ta ceva nu este în regulă. Este mai sănătos să-ți permiți să te scufunzi în aceste emoții, iar apoi să eliberezi totul. Atunci când suprimăm sentimentele, în cele din urmă le dăm putere asupra noastră și le permitem să ne controleze comportamentul.

5. Petreceți timpul separat

Este important să te distanțezi periodic de partener, să-ți aperi dreptul la viața personală și să nu uiți de interese și hobby-uri. Fii întotdeauna tu, pentru că exact asta a atras partenerul. În înghesuială nu-ți ajunge oxigen să respiri, flacăra iubirii se stinge și rămân doar scântei care nu mai pot fi aprinse.