3 motive pentru care soțul te minte. Iată ce ar trebui să faci în această situație.

Fiecare femeie care a fost mințită caută răspuns la întrebarea: ”De ce mă minte, ce să fac?” Pentru a găsi cea mai acceptabilă ieșire, ar trebui luate în considerare circumstanțele și să priviți situația individual.

Cine se face vinovat de minciună?

Fiecare femeie care a fost mințită de soț se simte trădată, nefericită. Oricât ar părea de banal, dar primul lucru pe care trebuie să-l faci în această situație – ar fi să te calmezi. În astfel de situații dificile, mintea „rece” va fi un consilier mult mai bun decât emoțiile „fierbinți”.

La început trebuie să afli cât de des te minte soțul și din ce motiv (același lucru se referă și la femeile care mint). Tendința de a spune o minciună se formează în copilărie. Dacă micuțul a fost crescut de părinți stricți și a fost certat sau pedepsit pentru fiecare abatere, atunci el obișnuiește să ascundă totul. Un model similar este utilizat și de către adulți. Dacă observi că soțul te minte în mod constant, analizează în detaliu situația.

1. Falsitatea este trăsătura lui de personalitate. Îi minte pe toți: la serviciu își minte șeful, acasă – soția, iar într-o companie – prietenii. Chiar dacă îți dorești să reeduci mincinosul patologic nu vei reuși fără ajutorul unui specialist calificat.

2. Își minte doar soția – aici motivul se ascunde în relația cuplului.

O bază de încredere pentru a construi relații puternice și oneste este – încrederea. Iar acest lucru este posibil doar acolo unde nu există control.

Psihologii spun că femeile care tind să-și controleze excesiv bărbații, îi împing să spună minciuni. Într-o astfel de situație, încercarea de a schimba situația și de a face comunicarea confidențială trebuie să înceapă cu ea însăși.

Motivele pentru care bărbații mint:

Dacă soțul este nevoit să-și mintă în mod constant soția, atunci ar trebui stabilit motivul acestui comportament. Înțelegând motivul, pot fi luate măsuri eficiente în rezolvarea problemei.

Posibile cauze ale minciunii masculine:

–  dorința de a nu-și jigni soția.

– dorința de a arăta în ochii ei un bărbat de succes.

– dorința de a evita consecințele negative, certurile, scandalurile.

Infidelitatea este cea mai gravă minciună

Situațiile enumerate mai sus te indispun, dar majoritatea femeilor le pot accepta. Însă când există un precedent că soțul a fost infidel și minte, acest lucru este foarte grav. Dacă s-a întâmplat o dată și bărbatul consideră că a comis o mare greșeală, unele femei reușesc să ierte și să păstreze relația.

Iar dacă soțul înșală în mod constant, există puține speranțe de a menține relația fericită. Doar o muncă uriașă asupra relației, care va fi făcută de ambii soți poate salva căsnicia. O opțiune bună ar fi vizita la un psiholog de familie.

Răspunsul la întrebarea „dacă soțul mă minte, ce ar trebui să fac?” fiecare îl găsește pentru sine independent. Dacă relația este valoroasă pentru tine, atunci trebuie să faci totul să devină o relație bazată pe încredere. Crezi în bărbat, acceptă-l cu toate neajunsurile și el va deveni mai onest. În cazul în care nu există o reacție pozitivă din partea celui care minte, merită să-ți consumi energia pentru a îmbunătăți situația în căsătorie? Fiecare își face alegerea.