Sfatul psihologului: ”Sunt urâtă. Bărbații își întorc privirea dezgustați. Ce trebuie să fac?”

”Bărbații nu m-au plăcut niciodată. Sunt urâtă, femeile din jurul meu îmi spun mereu asta, iar bărbații își întorc privirea dezgustați. Nu am fost niciodată la întâlniri, bărbații nu m-au curtat. M-am înfuriat. Nici munca, nici hobby-ul nu îmi aduc bucurie. Ce ar trebui să fac? Mă gândesc constant la chirurgia plastică, dar îmi este teamă. Am o depresie groaznică, până la indiferență totală și dorința de a muri.”

Angelina, 52 de ani

Mai întâi trebuie să faceți față depresiei. Și apoi să luați o decizie în legătură cu chirurgia plastică. Din păcate, ați oferit prea puține informații. Nu ați avut nicio relație cu nimeni, nici intimitate? Sunteți supărată, iar după intervenție acest lucru nu va dispărea. Aspectul urât este un lucru, iar urâțenia (o malformație severă, care desfigurează aspectul și adesea e incompatibilă cu viața.)  – este deja o problemă reală. Vă considerați urâtă, adică nu există deformări fizice ale pielii, formei și structurii feței? Nu ați avut traume și boli?

Furia, resentimentele acumulate, nemulțumirea, dezamăgirea – sunt acele sentimentele și stări care trebuie rezolvate. Atunci chirurgia plastică va fi doar un plus, un ajutor.

Psihoterapia vă poate ajuta să faceți față fricii de intervenție. Cu ce este legată frica? S-ar putea să vă fie teama să fiți atrăgătoare pentru cei din jur, pentru că sunteți obișnuită cu respingerea și inconștient vă împotriviți să atrageți atenția, deși se pare v-ați dorit-o întotdeauna cu disperare.

Poate doriți să vă corectați la exterior, dar în același timp, să vă simțiți greșită, pustie, urâtă în interior. Aceste lucruri, de asemenea trebuie eliminate. În caz contrar, riscați să obțineți dezamăgiri și probleme suplimentare. Poate apărea iluzia că în cele din urmă „ați corectat” ceea ce nu era corect.

Cunoașteți alte femei urâte după standardele de astăzi, care sunt sunt mulțumite de viața lor personală, sunt iubite? Vreți să vă schimbați fața (corpul) doar pentru a atrage atenția? Ce vă va oferi? Justiție? Pe lângă aspect ce credeți că surprinde și atrage într-o femeie? Și doar exteriorul este vinovat pentru faptul că nu ați fost niciodată la întâlnire?

Chipul poate fi schimbat chirurgical, dar nu și starea internă. Nici depresia nu va fi vindecată. De aceea, vă recomand să urmați un curs de psihoterapie, să tratați depresia. Atunci putem reveni la întrebarea despre intervenția chirurgicală.