”Favoriții zeilor”: Iată de ce nu ar trebui să jignești acești oameni.

Există oameni care nu trebuie jigniți sau răniți. Te va costa mai scump. Nu pentru că se vor răzbuna cu cruzime, nu. Ei, probabil nici nu au ocazia să se apere sau să-l pedepsească pe cel care a provocat suferința. Ei sunt patronați de niște forțe. În antichitate astfel de oameni erau numiți „favoriții zeilor”. Dacă cineva îl jignea pe Ahile, el se adresa mamei-nimfă și ea solicita ajutorul unuia dintre zeii Olimpului. Iar el se răzbuna pe cel care a făcut răul.

În filmul „Roma”, Cezar refuză să execute doi legionari care din întâmplare au evitat moartea și au găsit comori. El a spus: ”Doar nu sunt prost. Aceștia cu siguranță sunt protejații zeilor. De ce să stric relațiile cu zeii? Astfel gândeau oamenii în timpurile străvechi, menționând că pot fi urmări grave dacă vei trata prost unii oameni. Deși acești favoriți ai zeilor s-ar putea să nu conștientizeze ce protecție uimitoare au.

Nimeni nu știe de ce unii oameni nu ar trebui jigniți. De fapt, nimeni nu trebuie jignit sau rănit. Dar în caz de atac asupra lor, răsplata apare imediat. Iar prietenia cu ei aduce rezultate surprinzător de bune. O coincidență norocoasă.

Poate că acești oameni îndeplinesc voința zeilor, așa cum se credea în Mesopotamia și în Grecia Antică. Dar, cu siguranță, joacă un rol important în soarta lumii; ei sunt necesari pentru ceva. Ei fac parte din proiectare. Ca personajele principale dintr-un film sau dintr-o carte. Și care este misiunea unor astfel de oameni – s-ar putea să nu știm. Nici ei nu știu. Sunt destul de modești, dar rezultatul proceselor importante sau al bătăliilor mari depinde de participarea și prezența lor.

Nu-i jigni. Sau poate într-o oarecare măsură, cineva dintre voi este „favoritul zeilor”?