5 deprinderi simple care te vor ajuta să găsești limbă comună cu oricine

Relațiile armonioase cu oamenii ne permit să ne simțim confortabil și liberi. Dar de ce unii dintre noi reușesc să stabilească rapid contactul, în timp ce alții nu sunt capabili să-și facă prieteni? Totul este simplu, pentru asta este suficient să respecți câteva reguli simple.

1. Înțelege ce vrea omul. 

Comunicarea ar trebui să fie utilă, nu goală. Pentru a atrage atenția, este necesar să vorbești pe același ton și în aceeași intonație. Și dacă interlocutorul va lua pentru sine lucruri importante din conversație, atunci răspunsul va fi același. La sfârșitul conversației și tu vei putea găsi ceva util. În același timp, nu întrerupe omul și nu-ți impune categoric părerea.  Lasă-l să vorbească, învață nu numai să asculți, ci și să auzi!

2. Fii pozitiv

Plângerile, reproșurile, tristețea și pesimismul într-o conversație aduc disconfort, tensiune. Nu este nevoie să distrugi comunicarea – mai bine zâmbește, spune ceva amuzant, îmbunătățește starea de spirit a interlocutorului, nu-l duce în melancolie.

3. Manifestă respect

Arată-i omului că îl apreciezi și îl respecți. Oricine va fi mulțumit de această atitudine. El îți va răspunde în același mod și veți stabili o prietenie amabilă și dezinteresată.

4. Apreciază timpul celuilalt

Nu fura timpul cuiva cu discuții goale – există lucruri mult mai importante. Trebuie să vorbești despre ceva specific, relevant, care aduce beneficii. Tonul trebuie să fie încrezător și clar, astfel încât interlocutorul să înțeleagă din prima despre ce este vorba.

5. Evită criticile

Pentru a găsi limbă comună cu orice persoană, nu trebuie să o critici sau să o cerți. Nu există oameni fără defecte, ideali. De îndată ce apare o situație de conflict, schimbă subiectul și nu insista pe opinia ta.

6. Compromisurile

Comunicarea va fi plăcută, dacă vei învăța să faci compromisuri. Abilitatea de a ceda – este o trăsătură de caracter excelentă, datorită căreia vei putea crea prietenii puternice și fidele. Dacă unul o manifestă, atunci celălalt va renunța imediat la acțiunile ofensive și va dori să mențină comunicarea într-o direcție pozitivă.