10 lucruri care se vor schimba în viața ta atunci când vei deveni mai conștient.

10 lucruri care se vor schimba în viața ta atunci când vei deveni mai conștient.

1. Cercul tău de prieteni se va reduce.

Vei observa că discuțiile obișnuite cu prietenii nu mai sunt la fel de interesante, deși totul a rămas la fel. Acum nu mai poți susține conversațiile despre cât de rău e totul în jur, munca nu-i inspiră, afacerea nu are succes, soțul simte dezgust, iar soția e vinovată pentru toate.

2. Îți va fi dificil să lucrezi acolo unde nu-ți place și să faci ceva lipsit de sens.

Astfel, fie alegi să te implici complet în activitatea curentă, fie o schimbi radical. Dacă la munca veche lucrai de nevoie, de frică sau din obișnuință, atunci când devii conștient ești nevoit să faci ceva cu asta.

3. Te vei simți singur.

Deoarece te vei îndepărta de toate legăturile inutile și false care au fost construite pe insuficiență, gol, consumerism și egoism. Și această goliciune nouă te va speria la început, dar treptat te va umple exact cu ceea ce este viu și prezent în tine.

4. Nu vei putea minți: nici pe tine, nici pe alții.

Vei simți orice minciună interioară – în cuvinte, gânduri și acțiuni. Și va fi dezgustător, pentru că de fiecare dată când spui ceea ce nu crezi cu adevărat, vei simți o zgârietură în suflet.

6. Vei descoperi că oamenii din jurul tău suferă.

Și nu suferă de viață grea – ci de iluzia că în viața lor ceva nu este în regulă. Dacă înainte erai preocupat trăindu-ți propria suferință, acum vei trăi toată suferința oamenilor din jurul tău, pentru că a ta nu va mai fi.

7. Îți va fi rușine. 

Pentru multe cuvinte și fapte din trecut, pentru că vei fi nevoit să te confrunți cu adevărul și să recunoști că sursa tuturor problemelor nu este cineva din afară, ci tu însuți. Odată ce îți dai seama de acest lucru, rușinea va dispărea, iar în locul ei va veni în sfârșit pacea interioară.

8. Vei vorbi mai puțin.

Pentru că tot ceea ce ai spus din frică, invidie, egoism și mânie va dispărea. Nu-i vei mai judeca pe alții, acest lucru nu va mai fi important și necesar. Vei înțelege că tăcerea chiar este de aur și deseori nu o observai din cauza agitației și evenimentelor care se schimbau cu viteza luminii.

9. Imaginea ta despre lume se va prăbuși.

Vei înțelege că nu există doar opinia ta corectă și celelalte sunt greșite, ci există un spațiu infinit de opțiuni și posibilități. Iar toate limitările nu sunt decât o iluzie inventată de tine.

10. Vei fi nevoit să-ți asumi responsabilitatea. 

Vei înțelege că nu trebuie să aștepți nimic de la nimeni, că nimeni nu-ți datorează nimic. Tot ceea ce este în viața ta nu depinde de factorii externi, ci de tine. Trăiești exact viața pe care o meriți și nu vei avea altceva până când nu-ți asumi responsabilitatea pentru ceea ce ai. În acel moment, responsabilitatea personală va înceta să fie o povară de care trebuie să fugi. Ea va deveni singura ordine logică a lucrurilor.