Evită să fii una dintre aceste 5 tipuri de soții. Bărbații se plictisesc rapid de ele.

Sondajele sociologice din domeniul relațiilor de familie dezvăluie fapte interesante. Se pare că, după câțiva ani de căsătorie, 50% dintre bărbați recunosc că se plictisesc de soțiile lor.

Psihologii disting 5 tipuri de soții de care bărbații se plictisesc foarte repede. Verifică dacă ești una dintre ele.

1. Servitoarea smerită

Femeia care își pune soțul pe piedestal, care tinde să-i ghicească toate dorințele, devine rapid neinteresantă pentru soțul ei. Bărbații sunt vânători prin natura lor, le place să cucerească, să depășească obstacolele.

Dacă partenera uită de interesele și hobby-urile sale, atunci bărbatul, destul de repede va acorda atenție altor femei – vesele, inteligente, care provoacă interes, curiozitate, mister. Servindu-și soțul cu smerenie și uitând de sine, o astfel de femeie va face bărbatul să se plictisească și el va căuta senzații tari în afara căsătoriei.

2. Neîngrijită. 

Mulți bărbați, la scurt timp după căsătorie, descoperă schimbări radicale în aspectul soțiilor. O fată îngrijită se transformă repede într-o persoană neglijentă. Și de ce s-ar strădui dacă a atins scopul principal al vieții – a obținut statutul de soție legitimă.

Bărbatul se va plictisi repede de femeia care este prea leneșă pentru a se îngriji. O astfel de femeie puțin probabil va fi și o gospodină bună, care va crea o atmosferă caldă și confortabilă acasă. Într-o astfel de uniune, bărbatul nu vrea să se întoarcă acasă, el va găsi sute de motive să se rețină la serviciu sau cu prietenii.

3. Concentrară doar pe treburile casnice. 

Opusul tipului anterior – doamna obsedată de curățenie. Se dedică treburilor casnice de dimineața până seara. Orice obiect din casă trebuie să stea la locul lui, pantofii lustruiți, vasele strălucitoare.

Interesele doamnei se limitează la treburile casnice, ea nu este interesată de alte probleme. Fiți de acord că o astfel de femeie în curând va deveni un loc gol pentru soț.

4. Mercantilă și lacomă

Această femeie vede în partenerul său doar o sursă de bogăție materială. Comunicarea se reduce la ce achiziții mari au mai făcut prietenii și rudele, ea cere mereu lucruri noi, bijuterii și alte achiziții care îi ridică statutul în ochii societății.

Dacă soțul nu este în măsură să-i ofere nivelul dorit de prosperitate, el se va confrunta cu critici și reproșuri. Nemulțumirea veșnică îl va plictisi repede, întrucât soția lacomă este interesată doar de problemele materiale.

5. “Doamna de fier”

O astfel de femeie s-a obișnuit să controleze totul, să-și țină soțul și familia strâns în “frâu”, să fie lider, să dea ordine. Și doar un bărbat blând, cu voință slabă este capabil să suporte acest “comandant în fustă”.

Un bărbat adevărat nu se va simți confortabil lângă o astfel de femeie. Sub presiunea controlului total, soțul se va plictisi repede, va manifesta interes pentru femeile mai blânde și conforme. Dacă soțul nu vrea să joace rolul unui adolescent infantil, căsătoria se va destrăma destul de repede.