5 Fraze pe care le vei auzi de la bărbatul care nu te mai iubește

Dacă bărbatul nu te privește ca lupul îndrăgostit din celebrul desen animat, dacă nu tinde să fie alături de tine în fiecare secundă și nu aleargă la prima chemare, nu înseamnă că el nu te mai iubește. Pur și simplu, dragostea are mai multe etape, unde comportamentul și modalitatea de a-și exprima emoțiile diferă.

În perioada îndrăgostirii, ambii parteneri se află într-o stare de excitare ușoară. Adesea, acțiunile lor sunt influențate de hormoni. Când fluturii din stomac pleacă, sentimentul dispare sau trece la un nivel mai profund. Aici nu există emoții la fel de vii, totul se bazează pe respect, pe grijă reciprocă, pe interese comune etc.

Dar dacă îndrăgostirea dispare, luând cu sine toate emoțiile pozitive, este corect să vorbim despre asta și să rupem relația. Însă nu toți bărbații au curajul să facă acest pas.

Poți înțelege că bărbatul nu te mai iubește dacă utilizează frecvent în discursul său următoarele fraze:

1. ”Strici totul.”

Bărbatul te critică mereu, te învinovățește pentru toate eșecurile, pentru starea lui de spirit proastă. El își varsă negativismul, se simte mai ușor, iar tu îți pierzi respectul de sine.

2. ”Nu inventa, ți s-a părut.”

Nu ți-a plăcut comportamentul lui. Flirta în fața ta cu altele și când i-ai spus despre asta, te-a făcut să arăți ca o nebună? Acest comportament se numește gaslighting. Este un tip de abuz psihologic și cu siguranță nu este compatibil cu dragostea.

3. ”Și unde te vei duce?”

Fraza indică faptul că bărbatul nu te apreciază. Orice neglijare a importanței tale este inacceptabilă.

✅ Replici care ar trebui să te pună în gardă:

– ”Ce știi tu?”

– ”Chiar așa ai obosit, iar eu…”

– ”Nu gătești prea bine.”

– ”Câștigi bănuți, fără mine demult te-ai fi pierdut.”

4. ”Sunt ocupat.”

Bărbatul poate avea un program supraîncărcat și lipsă de timp. Dar dacă este ocupat 7 zile pe săptămână timp de 24 de ore, nu este normal. Dacă are nevoie de tine, va găsi timp, în detrimentul prietenilor sau muncii.

Din nou, dacă este ocupat tot timpul, trebuie să existe roade din activitatea lui, o creștere a veniturilor, statutului. Dacă are același salariu, dacă nu a fost avansat în funcție, apare întrebarea: ce a făcut?

5. ”Scuze, am uitat.”

I-ai cerut ajutorul, el ți-a promis și nu a făcut-o? Poți să-l ierți o dată, dar dacă devine o obișnuință, este clar că nu a uitat, pur și simplu nu-i pasă de tine.

Nu-ți pierde timpul cu omul care nu are nevoie de tine, oferă-ți șansa să fii fericită.