Acesta este secretul principal al relațiilor pe termen lung.

Atunci când privim unele cupluri în vârstă, ne întrebăm cum au reușit să trăiască împreună mai mult de 50 de ani și să se bucure de relația lor.

De fapt, relațiile îndelungate sunt posibile datorită unor reguli care par a fi simple, dar, de fapt, oamenii adesea le neglijează și apoi se întreabă de ce nu a funcționat. Din nou.

Ce trebuie să faceți ca să nu vă plictisiți unul de celălalt?

1. Petreceți timpul separat 

Distanța fizică ne atrage ca un magnet înapoi, unul spre celălalt. Acest paradox este, de fapt, unul dintre cele mai eficiente în relațiile pe termen lung.

Nu vei pierde partenerul, atât timp cât vei fi ocupată cu treburile tale, dar îl poți pierde dacă nu vei face asta.

2. Dezvoltați-vă fiecare în direcția sa. 

Trebuie să vedeți unul în celălalt – un om nou, iar acest lucru este posibil numai dacă aveți interese noi și diferite. La începutul relației exact acest interes deosebit ne face să ne îndrăgostim. Suntem curioși să aflăm informații noi, utile și interesante.

Găsește-ți un hobby, o pasiune, chiar dacă va fi o carte sau un serial nou, pentru ca mai târziu, într-una dintre seri să-i poți povesti partenerului tău ceva nou.

3. Tăcerea

Nu este nevoie să vorbiți doar pentru a umple pauzele. De fapt, această tăcere este la fel de importantă ca și atenția. Dacă va fi exagerată, atunci riscați să vă plictisiți repede. Încercați să vă sărutați mai rar. Meditează mai mult și nu-ți deranja partenerul, oferindu-i și lui șansa să se bucure de timpul petrecut în singurătate.

Aceste reguli sunt ca niște exerciții de care ar trebui să vă amintiți mai des decât de antrenamentele fizice. Dacă credeți că relația voastră va dura fără ele, atunci cel mai probabil, nu ați trecut faza de saturație și încă aveți energie pe care o puteți împărtăși.

Însă când sunteți împreună o perioadă lungă de timp, trebuie să mențineți dragostea și grija pe linia de plutire, iar acest lucru este posibil numai dacă depuneți efort egal și conștientizați că fiecare dintre voi are nevoie de spațiu personal.

Iubiți-vă reciproc mai des și mai rar în același timp. Acesta este secretul.