Aceste 4 greșeli ale părinților educă sărăcia în copii.

Educându-și copilul, fiecare părinte investește în el tot ce are mai bun, dorindu-i fericire în viață. Dar se întâmplă că această cale duce la o existență plină de lipsuri.

Greșeli frecvente ale părinților care educă sărăcia în copii:

1. Limitarea independenței copilului

Învățându-l cu standardele obișnuite, oferindu-i scheme gata de rezolvare a anumitor sarcini, prescriindu-i instrucțiuni cum să gândească, adulții privează copilul de dreptul de a gândi și a visa neconvențional, lucru care poate fi foarte util într-o situație dificilă.

Gândirea neconvențională dezvoltă creativitatea și formarea unei personalități extraordinare și este primul pas spre succes.

4. Îi taie ”aripile” și copilul nu poate ajunge la dorința sa de vis. 

Declarând că merele nu ar trebui să cadă departe de măr, unde te-ai născut acolo trebuie să rămâi, astfel definești dorințele și visurile copilului tău ca fiind inutile, absurde, indicându-i cum să trăiască și, în același timp, reducându-i stima de sine ca personalitate.

Orice vis, dacă este susținut de dorință, zel și sprijin cald din partea părinților, va ajunge la realizare cu succes.

3. Mulți adulți cred că te poți îmbogăți doar pe căi necinstite și impun aceste gânduri copiilor. În subconștientul micului om se înrădăcinează ideea că omul bogat este un escroc, o persoană rea.

4. Nu-i spune copilului că are cereri și dorințe prea mari. Argumentând și convingându-l că sărăcia este normală și mulți oameni trăiesc așa, astfel se pune baza perspectivei viitorului.

De ce să fii ca majoritatea, când poți deveni diferit de ceilalți și poți trăi, nu doar exista, numărând fiecare ban. Bineînțeles, dacă dorințele copilului tău depășesc limitele raționalității, atunci trebuie ”ținute în frâu” prin metode civilizate.