A trecut un an de când mi-am părăsit soția pentru o femeie mai tânără și mai frumoasă.

Dragostea adevărată durează pentru totdeauna, iar frumusețea se dizolvă în timp. Din nefericire, mulți oameni nu înțeleg acest adevăr sau îl înțeleg prea târziu. Ca și eroul acestei povestiri. Dacă, desigur, îl putem numi erou. Calea lui dificilă de conștientizare va ajuta mulți oameni să prevină această concepție greșită.

După mai mulți ani de căsătorie, el a decis să-și părăsească soția de dragul unei femei  tinere și frumoase. Nu mai era mulțumit de aspectul ”stins” al soției. Se rușina să iasă cu ea în public. Din acest motiv, au divorțat.

“Fosta mea soție avea multe riduri, nu se îngrijea, nu se depila luni întregi și avea sânii lăsați.” – a spus el. “Nu o mai consideram atractivă și demnă de mine”.

După despărțire nu s-au întâlnit mai mult de un an. Ea s-a schimbat, era de nerecunoscut. Așa s-a exprimat eroul nostru despre fosta lui soție după un an de la despărțire.

“Strălucea ca soarele și era mai slabă” – a remarcat el cu regret în ochi. “Era frumoasă, ca în cei mai fericiți ani ai noștri.”

Acum a observat cât de frumoasă era soția lui. Și această frumusețe nu era deloc exterioară. Și-a amintit de dragostea ei altruistă pe care o avuse pentru el și pentru copii. O astfel de dragoste, că pentru ea frumusețea exterioară a trecut pentru planul secund. Iar el era orbit de frumusețea imaginară a unei femei străine.

Eroul din povestea noastră și-a învățat lecția de viață prea târziu. Nu mai putea schimba nimic. Dar voi, dragi cititori, aveți ocazia să nu repetați greșeala lui și să apreciați frumusețea aici și acum. Iubiți oamenii apropiați așa cum sunt astăzi. Trecutul nu se mai întoarce.

Împărtășește acest text cu cineva pe care-l iubești și amintește-i despre frumusețea lui astăzi!