La ce se gândește un introvertit? 7 gânduri ciudate care îi vin în minte.

Crezi că prietenul tău te evită în mod constant? Sau nu te place? Nu te grăbi să tragi concluzii. Poate că este doar un introvertit.

Iată ce gânduri ciudate le vin uneori în minte acestor oameni.

1.”Sper că în seara asta nimeni nu va încerca să mă scoată din casă”

Fiecare dintre noi vrea să petreacă timpul în singurătate. Dar introvertiții au această dorință destul de frecvent. De aceea, nu te mira dacă prietenul tău introvertit va refuza ieșirile la cinema sau petrecerile, motivând că are o mulțime de treburi de făcut, îl doare capul sau va găsi alte scuze. Pur și simplu fii pregătit să auzi răspunsul ”NU”.

2. ”Sper că cineva din cei prezenți și-a luat animalul de companie.”

Introvertiții nu urăsc oamenii, însă uneori ei se simt mai confortabil în compania fraților noștri mai mici. Câinele nu te va obliga să vorbești despre vreme și politică sau să-ți faci fotografii cu el. Exact așa ar trebui să fie interlocutorul ideal al introvertitului.

3. ”Mi-aș dori ca vecinii mei să fie mai puțin prietenoși.”

Firește, introvertiții nu visează să aibă vecini nepoliticoși. Dar există foarte puține lucruri care le provoacă aceeași preocupare ca și vecinilor care manifestă o participare excesivă. Dacă întreabă mereu ce mai faci sau vin în vizită fără invitație, pentru introvertit este o adevărată catastrofă.

4. ”Voi merge acolo numai dacă pot să mă întorc acasă oricând.”

Introvertiții întotdeauna preferă să aibă un plan de rezervă pentru a evada de la petreceri. Adesea merg la întâlniri cu mașina proprie. În special, dacă nu și-au dorit să meargă acolo.

5. ”Poate ar fi mai bine să citesc o carte?”

Desigur, și extrovertiții iubesc lectura. Dar, probabil doar introvertiții vor înțelege cum e să te gândești la cartea pe care ai lăsat-o acasă în mijlocul unei petreceri într-un bar zgomotos, unde ar trebui să te distrezi la maxim.

6. ”Te rog, nu începe o conversație doar pentru că stai alături de mine.”

În cafenea, la cinematograf, în avion – oriunde oamenii pot sta unii lângă alții, introvertiții repetă această mantră. Ei adoră comunicarea, dar ceea ce nu le place este că sunt forțați să mențină o conversație cu persoane complet străine. Acest lucru le provoacă un disconfort teribil.

7. ”Acum aș putea să stau în pijamale și să  privesc serialul preferat.”

Desigur, o astfel de idee ne vine în minte tuturor, nu numai introvertiților. Dar ei se gândesc la asta mai des decât alții.

Nu confunda introvertiții cu mizantropii. Introvertiții adoră să petreacă timpul singuri, astfel încărcându-și bateriile, iar comunicarea lungă cu alți oamenii, dimpotrivă, le absoarbe energia. Ei iubesc oamenii, chiar dacă nu-și exprimă mereu emoțiile în mod direct. De aceea, le puteți ierta aceste minunate slăbiciuni, nu?