3 indicatori ai tinereții de care este important să ai grijă cât mai devreme.

Cum să arați tânără și puternica indiferent de vârstă? Aspectul tineresc este format din trei componente principale și cu cât mai devreme începi să ai grijă de ele, cu atât mai tânără vei arăta.

1. Postura

Începem să-i acordăm atenție când gârbovirea devine evidentă, când ne doare spatele și dintr-un anumit motiv rochia preferată nu mai arată atât de bine ca înainte.

Cum putem opri acest proces? Pentru asta sunt necesare exercițiile fizice adecvate și practicile de relaxare. Exact în această combinație. De ce? Exercițiile fizice adecvate oferă tensiunea necesară. Cu ajutorul lor tonificăm mușchii. Dacă în corp există tensiunea obișnuită, ea doar va crește.

Pentru a echilibra corpul, este necesară relaxarea activă: abilitatea de a găsi și a relaxa tensiunile obișnuite. Doar prin efort voluntar este imposibil de relaxat. Corpul este proiectat astfel încât tensiunile obișnuite devin invizibile pentru creier: el pur și simplu nu le ”citește”, considerându-le o normă. De aceea, sunt necesare exercițiile speciale care vă permit să identificați dezechilibrul și să restabiliți tonusul muscular normal.

2. Fața

Secretul frumuseții naturale a feței este alimentația bună și, prin urmare, reînnoirea țesuturilor. Acest lucru necesită aceeași abilitate de relaxare. Și în acest caz este deosebit de important să se relaxeze nu numai mușchii fețe, ci întreaga centură scapulară.

Atunci când mușchii sunt tensionați, ei blochează vasele mici, reducând micro-circulația. Tensiunea din zona gâtului și umerilor “nu permit” unui anumit procent de sânge să ajungă spre creier, afectând alimentarea cu sânge, iar tensiunea mușchilor feței reduce micro-circulația.

Un efect de întinerire mare îl oferă masajul. În plus, pentru menținerea tinereții și frumuseții feței, este de dorit să stăpâniți tehnicile de relaxare activă a gâtului și umerilor.

3. Creierul

Cu cât creierul funcționează mai bine, cu atât mai eficient gestionează toate procesele din organism – în special cele metabolice și hormonale. Să nu mai vorbim de funcțiile cognitive, care se deteriorează odată cu vârsta și de care avem nevoie atât în tinerețe, cât și la bătrânețe.

Cum să menținem tinerețea creierului? Acest organism este foarte pretențios în ceea ce privește nutriția: consumă pana la 25% din tot oxigenul pe care îl primim.

Ce se întâmplă dacă creierul nu primește suficient oxigen? Procesele opționale (de exemplu, funcțiile cognitive) încetinesc, încep durerile regulate de cap, iar în timp încep să sufere procesele metabolice.

Pentru a normaliza această situație și pentru a ajuta creierul să obțină mai multă hrană este nevoie să-i furnizați primei vertebre cervicale relaxare stabilă și libertate. Cum? Cu ajutorul acelorași abilități de relaxare activă.

Activitatea fizică în combinație cu relaxarea activă – este un proiect pe termen lung care întărește sănătatea și lucrează la întinerirea corpului, pe măsură ce începe procesul de îmbătrânire. Și dacă lucrați stabil în această direcție, corpul dvs. va deveni mai puternic, mai frumos și mai energic cu fiecare an ce trece.