7 adevăruri cinice pe care oamenii refuză cu încăpățânare să le înțeleagă

Te-ai întrebat vreodată de ce oamenii sunt obișnuiți să facă aceleași greșeli? Secretul este foarte simplu: există anumite adevăruri de viață pe care nimeni nu vrea să le recunoască, preferând să meargă în cercul eșecurilor personale.

1. Orice s-ar spune, banii sunt importanți

Să privim treaz situația și să recunoaștem că ai mai multe șanse să fii fericit, iubit și sănătos dacă ai bani. Ai mai mute șanse să vezi lumea, să te realizezi și să-i impresionezi pe cei din jur, să-ți găsești jumătatea sau să ajuți copiii flămânzi din Africa.

2. Toți oamenii poartă măști

Fii de acord că la muncă, în compania partenerului și prietenilor – ești 3 oameni complet diferiți. În fiecare societate, literalmente ne punem măștile acelor oameni care ar fi mai potriviți circumstanțelor și mediului.

De aceea, nu trebuie să fii surprins când se dovedește că prietenul tău nu este ceea ce pretinde a fi. Nu este ipocrit, doar că și-a schimbat masca și tu întâmplător ai văzut asta.

3. Nimeni nu gândește la fel ca tine

Adolescenții nu se înșeală atunci când afirmă că nimeni nu-i înțelege. Nimeni nu înțelege pe deplin pe nimeni, pentru că fiecare persoană privește lumea din propria perspectivă. Puțini oameni iau în calcul această idee simplă, înainte de a începe un scandal și a-i învinovăți pe cei dragi, pentru că nu înțeleg lucrurile evidente.

4. Fiecare persoană te folosește în felul său

Angajatorul folosește resursele tale, iubitul/amanta – emoțiile și trupul tău, prietenii – legăturile tale, natura compatibilă, posibilitatea de a împrumuta bani etc. Chiar și cel mai bun prieten este prieten cu tine pentru că are nevoie de comunicare, sprijin, companie, încrederea că va fi ajutat în momente dificile. Aceasta este o folosire prietenoasă, dar totuși este “folosire”.

Oamenii nu au nevoie de tine pentru că ești drăguț. Așa cum ești – are nevoie de tine doar mama.

5. Nu ești singurul care stă în rând pentru nedreptate.

Cu siguranță fiecare dintre noi cunoaște pe cineva care și în vremurile dificile continuă să trăiască și să lucreze de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. De exemplu, o fiică fragilă care oferă toate resursele sale părinților grav bolnavi; un mire ieri fericit care astăzi a devenit văduv; sau o bunică nefericită care este forțată să întrețină o familie mare și nerecunoscătoare. Chiar și cei mai fericiți oameni la prima vedere, au probleme, dar nu le arată.

Deci, în momentele de disperare ar fi util să-ți amintești că nu ești singurul pe care a căzut nedreptatea acestei lumi.

6. A spune mereu ”da” – nu este cea mai bună regulă.

De fapt, cuvântul “nu” nu este asociat cu negativismul. Este mai degrabă legat de voința și selecția rațională a oamenilor, a ocupațiilor și a evenimentelor pentru viața ta. Într-adevăr, trebuie să poți spune “da”, dar în același timp nu trebuie să subestimezi puterea cuvântului “nu”.

7. Chiar și pentru cel mai mare eșec există o scuză.

Creierul justifică în mod constant incapacitatea noastră de a acționa (cu alte cuvinte, lenea și teama) și trebuie să admitem că o face excelent. Frica de a schimba locul de muncă o justificăm prin dorința de stabilitate; frica de a cere ajutorul profesioniștilor – prin mândrie, imposibilitatea de a ne realiza – prin gândul că nu avem suficient talent;

În general, găsim mereu scuze pentru a nu face ceva. Dacă acorzi atenție acestei proprietăți a creierului și începi să lupți cu el, există “riscul” să devii o persoană de succes.