Nu înfuria femeia. Nu-i testa răbdarea!

Nu înfuria femeia… Nu-i testa răbdarea, oh nu…

Deși el nu o supăra, nu consuma alcool, nu o lovea. Însă, de obicei, stătea întins pe canapea. De la muncă a fost concediat și a stat întins – trei ani. Dar a rămas un om prietenos și zâmbitor. Lustra nouă stătea împachetată, robinetul curgea, praful se acumula sub canapea și în jurul lui. Precum și ambalajul bomboanelor. Dar se bucura când soția se întorcea acasă de la serviciu și o întreba vesel: “Ce-mi propui de mâncare?”

Această frază a fost ultima picătură. Și ea s-a dus la alt bărbat – l-a cunoscut la serviciu. Toată lumea a condamnat-o – doar el nu bea, nu o bate, nu o ofensează. Este o persoană bună și plăcută!

Oamenii au uitat că atunci când femeia pleacă – în spatele acestei situații întotdeauna se ascunde ceva grav. Foarte grav. Femeile dacă pleacă, rareori se întorc – pleacă dacă sunt foarte nefericite. Au încercat toate metodele de rezolvare a problemei și au ajuns în impas. Numai atunci poate apărea o nouă pasiune și poate începe o nouă poveste de iubire. Care nu înseamnă doar s*x, ci o relație emoțională cu alt bărbat, la care femeia nu va renunța atât de ușor… Iar soțul nu observă nimic, el stă întins pe canapea, aruncă ambalajul bomboanelor și bea bere. Și întreabă vesel: “Ce-mi propui de mâncare?”. Apoi, disperat le spune tuturor cum a fost părăsit și nu i s-a lăsat nimic de mâncare.

Nu aduce femeia la extreme, oh, nu!

Primul semn că lucrurile se apropie de sfârșit – ea nu mai face scene, nu cere nimic, vorbește puțin – care e rostul să discute cu o canapea? Se uită undeva în depărtare și se gândește la ceva personal – se pregătește de drum. Sau pregătește chiriașul, deși el nici măcar nu-și dă seama că în acest moment este doar chiriaș…

Femeia trebuie tratată cu atenție, cu grijă. Și gândește-te de ce ea acum nu mai insistă să atârni lustra, deși a insistat timp de trei ani. Și nu se mai ceartă din cauza șosetelor și a bomboanelor. Doar privește în depărtare și se gândește la ceva personal…