7 lucruri pe care jumătatea ta nu ar trebui să ți le ceară niciodată.

Indiferent de cât de strânsă este relația, este foarte important ca partenerul să-ți respecte limitele personale. Există lucruri pe care jumătatea ta nu ar trebui să ți le ceară niciodată. Iată 7 dintre ele:

1. Să ignori abuzul fizic din partea lui sau izbucnirile de furie.

Partenerul nu are dreptul să-ți ceară să ignori, să negi sau să-ți asumi vina pentru agresiunea față de tine. Astfel el pune responsabilitatea pentru comportamentul său asupra ta. Într-o relație sănătoasă, fiecare persoană este responsabilă pentru acțiunile, gândurile și sentimentele sale.

2. Izolarea de la familie și prieteni

Decizia cu privire la cât, când și cu cine comunici trebuie să fie întotdeauna a ta. Dacă partenerul/partenera încearcă să te izoleze de cei dragi, acesta este un semn al violenței emoționale. Singurul lucru pe care ți-l poate cere partenerul – să petreci cât mai mult timp cu rudele și prietenii pentru a consolida legătura cu ei. Nu este același lucru când îți limitează comunicarea.

3. Îți diminuează succesul 

Reacția normală a partenerului față de realizările tale este doar mândria. Iritarea sau amenințările vorbesc despre nesiguranța lui. Dacă te simți vinovat(ă) când ți se întâmplă ceva bun, dacă nu poți împărtăși asta, atunci îți sunt încălcate limitele personale.

4. Să renunți la independența financiară sau să-ți dai demisia. 

Permițându-i partenerului să-ți controleze portofelul, te faci potențial vulnerabil(ă) și dependent(ă) de el. Dacă nu puteți gestiona bugetul familiei în mod egal, atunci respectul reciproc în cuplu este discutabil.

5. Să accepți comportamentul inacceptabil al familiei și prietenilor

Prietenii partenerului nu-ți respectă spațiul personal sau părinții lui sunt nepoliticoși cu tine? Nu trebuie să accepți asta. În caz contrar, el fie preferă să evite confruntarea cu cei dragi, fie relația cu ei este mai importantă decât relația cu tine. Din nou, nu se poate vorbi despre respect reciproc.

6. Să te schimbi radical

Dacă partenerul îți cere să renunți la credințele, convingerile sau valorile tale, acesta este un semnal periculos. El nu-ți acceptă identitatea.

7.  Să devii un mediator

Partenerul nu are dreptul să-ți ceară să devii “mesager” în relația cu cineva, cum ar fi părinții lui/ei. Uneori partenerul îți spune: “Spune-i mamei mele…”, ceea ce te face un mediator în relația lor și îl eliberează de responsabilitatea pentru cuvintele sale.

Ce solicitări le considerați tabu într-o relație? Scrieți-ne în comentarii.