Nu-ți distruge viața după despărțire. Nu comite aceste 10 greșeli.

Despărțirea de persoana iubită – este un test serios. Însă îl poți face și mai insuportabil când comiți aceste greșeli.

Cum să-ți distrugi viața după despărțire?

1. Continuând să petreceți timpul împreună

Este o greșeală evidentă, dar creierul tău poate găsi scuză, că e doar o întâlnire cu prietenii. Și astfel, împreună cu prietenii comuni sau în doi luați prânzul, mergeți la cinema, vă întâlniți în baruri etc. Din acest motiv atașamentul emoțional față de fostul partener doar va crește.

2. Să te gândești că sunteți suflete pereche

Continuând să crezi că ești singura persoană care îl poate înțelege, doar îți alimentezi iluzia. Și toate conversațiile nocturne de suflet te târăsc și mai mult în mlaștina trecutului. Nu uita că în ciuda apropierii, amândoi sau unul dintre voi a ales să încheiați relația.

3. Să-i scrii despre orice. 

Îi scrii fostului partener pentru a afla ce face. Îi scrii pentru a-i spune că ai obținut un nou loc de muncă. Neapărat îi scrii că îl consideri prieten. Îi scrii din nou, dacă mesajele anterioare au rămân fără răspuns. Aceasta este o modalitate bună de a rămâne într-o stare de așteptare eternă, de a nu te mișca mai departe.

4. Să-l urmărești

Acesta este un semnal alarmant: miroase a dependență. Se referă și la verificarea constantă a rețelelor sociale. Încă mai ai speranța că fostul partener suferă, însă el, cel mai probabil deja s-a recuperat după despărțire sau chiar a început o nouă relație. Nu-l mai urmări, cel puțin o vreme, până când dispare prima durere.

5. Să-l vorbești de rău

Cu cât mai mult vorbești despre el (de bine și de rău), cu atât mai mult îl inviți în viața ta. Dragostea și ura sunt două fețe ale aceleiași monede. Scopul tău ar trebui să devină atitudinea neutră.

6. Să-i întorci personal lucrurile

Nu este nevoie să cauți pretexte suplimentare pentru întâlniri, dacă ai luat deja decizia să încheiați relația. Chiar dacă trebuie să-i întorci anumite bunuri, întotdeauna poți cere ajutorul prietenilor sau a unui curier.

7. Să visezi la el 

Îți imaginezi tot mai des cum suferă sau cum are un plan să te întoarcă înapoi. Și, desigur, nu crezi că acum se odihnește cu prietenii și se bucură de viață. O astfel de obsesie te va ajuta încă mult timp să-ți faci griji din cauza separării.

8. Să te gândești la ”ce ar fi fost dacă…”

Te concentrezi din nou pe fostul și te torturezi cu iluzii ireale.

9. Să dormi cu cineva

Un alt mod minunat de a-ți aminti cât de bine va fost împreună. Sau să te simți ca o trădătoare dacă sentimentele față de el sunt încă puternice.

10. Să-ți îneci amarul

La început, durerea poate fi greu de suportat. Dacă te torturezi cu gândul că povestea de dragoste a vieții tale s-a încheiat și una ca ea nu se prevede, atunci îți va fi și mai greu. Da, și cu o astfel de setare în minte puțin probabil vei întâlni o altă persoană.

Cum să-ți îmbunătățești viața după despărțire.

–  Evită conversațiile și întâlnirile cu fostul partener cel puțin două luni.

– Fă sport.

– Reorganizează-ți viața.

– Întâlnește-te cu prietenii.

– Nu înăbuși durerea cu alcool sau mâncare.