Dezvoltă-ți aceste 9 obiceiuri și vei fi energică și veselă în fiecare zi.

Antreprenorul și autorul blogului despre auto-dezvoltare Scott Young a împărtășit trucuri care îl ajută să rămână activ și să nu renunțe în drumul spre obiectivele sale.

Încearcă să le aplici și în viața ta.

1. Mergi la culcare devreme

Dacă vrei să-ți menții mintea limpede pentru o lungă perioadă de timp ai nevoie de 7-8 ore de somn. Experimentele au confirmat că lipsa somnului provoacă o scădere continuă a activității mentale. Acest lucru se referă la cei care dorm 4-6 ore sau mai puțin.

Sarcină: încearcă timp de o lună să te culci la zece seara. În fiecare zi, chiar și în weekend.

2. Fă sport în fiecare zi

Antrenamentele – sunt o investiție pe termen lung în energia ta. Fără activitate fizică, nivelul general al sănătății scade, ceea ce înseamnă că îți va fi tot mai dificil să gândești și să te concentrezi.

Sarcină: fă cel puțin zece exerciții berpees pe zi.

3. Dormi în timpul zilei

Somnul în timpul zilei este util, mai ales dacă încerci să memorezi multe informații noi. În plus, te reîncărcă, deoarece după prânz, de obicei, ne simțim obosiți.

Sarcina: rezervă-ți 20 de minute după prânz pentru a trage un pui de somn și a-ți restabili forțele.

4. Fă munca grea dimineața

Primele patru ore de lucru – sunt cele mai potrivite pentru sarcinile importante. Beneficiile sunt în mare parte psihologice, pentru că nivelul energiei depinde adesea de starea noastră de spirit.

Sarcină: dedică primele patru ore ale zilei activității mai concentrate.

5. Planifică-ți ziua următoare seara.

Nivelul de energie depinde adesea de modul în care începem ziua. Dacă începi imediat munca, vei depăși procrastinarea și vei lucra productiv. Dacă începi lent, îți vei consuma timpul și forțele pentru lucruri neproductive.

Sarcină: înainte de a merge la culcare, vizualizează și fă-ți planul de mâine.

6. Vinde-ți propriile obiective

Trebuie să-ți vinzi propriile scopuri. Totul începe cu ambalajul. Modul în care îți formulezi obiectivele și proiectele îți influențează motivația. Compară cele două expresii: “munca pe care trebuie să o fac” și “sarcina interesantă, emoționantă”. Simți diferența?

Sarcină: rezervă-ți 10 minute pe zi pentru a te gândi la acțiunile de astăzi care te ajută să avansezi.

7. Comunică mai puțin cu oamenii care îți fură energia

Probabil ai observat că după ce vorbești cu unii prieteni, te simți inspirat și fericit. Iar după ce vorbești cu alții, dimpotrivă, simți oboseală.

Sarcină: limitează-ți întâlnirile cu prietenii după care te simți pustiit.

8. Citește cărți bune

O carte bună automat te conectează la ce trebuie să lucrezi. Ea nu doar îți spune anumite fapte, dar îți schimbă treptat gândirea. La fel cum un cântec bun îți poate provoca o anumită emoție, astfel și o carte bună te poate umple de energie.

Sarcină: întotdeauna să ai la îndemână o carte care te motivează să te miști spre obiectivele tale.

9. În viață trebuie să tinzi spre echilibru

Pierdem multă energie, pentru că diferitele părți ale vieții noastre – atât externe cât și interne – se contrazic reciproc. Încearcă să-ți soluționezi conflictele care s-au adunat în viața ta. Uneori pentru asta este suficient să schimbi un singur lucru.

Sarcină: gândește-te la ce te ajută să te miști spre obiective și ce te împiedică să ajungi la ele și cum să rezolvi aceste contradicții.