10 cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru cei dragi.

Autorul acestor sfaturi, Laurie Dechen, crede că viața este, în primul rând, oamenii care ne înconjoară. Alături de noi, neapărat ar trebui să fie câțiva oameni care ne-au văzut în situații neplăcute și incomode și continuă să ne sprijine. În același timp, într-o relație este important nu numai să accepți sprijinul, ci și să-l oferi.

Cum să-ți arăți grija față de cei dragi?

1. Să fii aproape cu adevărat

Pune telefonul deoparte sau pe silențios. Mesajele și apelurile, cu siguranță nu sunt mai importante decât persoana care este acum alături de tine. Concentrează-ți atenția asupra ei.

2. Să asculți cu atenție

Uneori, într-o conversație, acordăm mai multă atenție reacției noastre, gândindu-ne la ce și cum vom răspunde replicilor interlocutorului. Încearcă în schimb, să asculți și să înțelegi persoana dragă.

3. Spune-i adevărul

Chiar dacă asta va face omul să se simtă inconfortabil, spune-i ceea este corect pentru tine. Nu ascunde lucrurile neplăcute, pentru a face ca situația să arate mai bine decât este de fapt.

4. Acceptă omul complet.

Toată lumea are defecte și trebuie să fii cu adevărat orbit de dragoste pentru a nu le observa. Cu toate acestea, omul devine cine este tocmai datorită unui cocktail de calități și defecte. Și merită să-l accepți cu tot setul de trăsături.

5. Interpretează situația în favoarea lui.

În loc să faci presupuneri, oferă-i posibilitatea să clarifice situația. Poate că nu a vrut să fie nepoliticos sau să-ți rănească sentimentele. Sau poate că tu ai reacționat greșit la cuvintele sau acțiunile sale, pentru că ai avut o zi proastă. Nu mai presupune, întreabă-l direct ce a vrut să spună.

6. Iartă.

Nu este nevoie să transformi toate insultele în pietre. Dar dacă este vorba despre lucruri mici, distruge supărarea pe care ți-a provocat-o și uită. Dacă supărarea este mare, discutați despre ea, spune-i ce te indispune și cum puteți corecta situația împreună.

7. Admiră-l cu voce tare.

Spune-i omului pentru ce îl prețuiești, chiar dacă face aceste acțiuni cu ușurință. Laudă-l pentru că este uimitor, el ar trebui să știe asta.

8. Oferă necondiționat.

Dăruiește dragoste, sprijin, înțelegere. Oferă-i lucruri care îi pot fi utile. Uneori este mai bine să exagerăm cu grija, decât să nu o arătăm.

9. Rămâi imparțial(ă).

Nu judeca omul după cum pare sau după impresia făcută. Permite-i să se manifeste, să arate ceea ce crede, ce valorează.

10. Iubește-l indiferent de orice.

Chiar dacă prietenul, partenerul sau un membru al familiei este încăpățânat, capricios – iubește-l. Nu uita niciodată că persoana dragă este bună și face tot posibilul pentru a exista în această lume imperfectă.

Fiecare dintre noi are stresuri și izbucniri, situații în care a obosit de toate. În aceste momente ne simțim pierduți. Dar sentimentul că cineva crede în noi, ne ajută să ne amintim că nu suntem singuri.