Acestor 4 categorii de oameni nu ar trebui să le dezvălui secretele tale

Secretele personale – sunt acele lucruri pe care omul le poate dezvălui numai celor mai apropiați și de încredere oameni. Căror categorii de persoane nu ar trebui să le încredințezi secretele tale?

1. Oamenii care au obiceiul de a răspândi bârfele

Un astfel de om trăiește bârfindu-i pe alții. Motivele pentru care face acest lucru pot fi multe. Toate au o explicație psihologică. Dar adevărul este că persoana bârfitoare a priori nu-și poate ține gura închisă. Prin urmare, dacă se întâmplă să discuți cu un amator de bârfe, încearcă să-ți controlezi cuvintele și, dacă este posibil, îndepărtează-te de discuțiile referitoare la subiectele personale și intime.

2. Concurenții

Sunt acea categorie de oameni care întotdeauna tind să-și depășească adversarul în toate privințele. Într-un mediu de afaceri, competitivitatea poate încuraja succesul afacerii. Dar în relațiile personale, o astfel de persoană, poate fi potențial periculoasă. Una dintre calitățile negative ale unui concurent – este lipsa principiilor. El va folosi toate mijloacele pentru a te depăși, indiferent de aspectul moral al problemei. De aceea, încredințându-i unui astfel de om un secret, de fapt, îi oferi o armă împotriva ta.

3. Cei care fac promisiuni la dreapta și la stânga

Adesea, acești oameni nu au un caracter rău, pentru că atunci când promit că nu-ți vor dezvălui secretele, ei înșiși cred cu sinceritate că le vor păstra. Cu toate acestea, o astfel de trăsătură ca instabilitatea și incapacitatea de a lua în serios lucrurile importante, le joacă festa. Sub influența impulsului emoțional, ei pur și simplu uită de promisiunea făcută și spun ce le vine în minte, fără să-și facă griji pentru secretul tău.

4. Prietenii de necaz

Nu este vorba despre oamenii care au o problemă similară cu tine, ci despre acea categorie de “prieteni” care sunt mereu bucuroși să asculte povestea nenorocirii tale și să plângă împreună cu tine. Din exterior, poate părea că e un semn de prietenie. Însă motivația unui astfel de “prieten” ne face să ne îndoim. De fapt ”prietenul” nu suferă nici de necazul lui, nici de al tău, ci îl folosește pentru sine în calitate de ”combustibil” psihologic. La nivel emoțional, îi este convenabil să creeze o situație neplăcută (inclusiv să-ți spună un secret), astfel încât să ai motive să te plângi și să-ți faci griji, iar el să-ți poată veni în ajutor.