Prețul tăcerii: Iată de ce situația trebuie întotdeauna clarificată.

Ați avut situații după care ați rămas cu întrebarea “de ce?”

De cele mai multe ori sunt situații stupide, neînțelegeri, resentimente acumulate, experiențe din trecut. Fără a clarifica situația, luptăm cu gândurile, sentimentele și emoțiile noastre.

Dacă îi sugerezi persoanei să vorbească cu adversarul său, cel mai probabil vei auzi astfel de fraze: “De ce?”, “Ce se va schimba?”.

Adevărul e că astfel de fraze îți dictează starea internă și reacția față de situație.

Ce trebuie să faci?

1. Să permiți situației să existe. Să-i oferi atât timp cât e nevoie. Nu lupta cu supărarea, iritarea, furia, lacrimile, durerea. Toate astea vor trece mai repede, dacă vei permite sentimentelor, emoțiilor și altor manifestări ale stării tale să iasă în exterior.

2. Să nu faci nimic împotriva adversarului tău. Nu este momentul potrivit să faci ceva împotriva altei persoane. Nu te plânge altora de el, nu șterge numărul de telefon, nu arunca lucrurile asociate cu el, nu nega (în inimă) comunicarea ulterioară, nu-ți face planuri că “el/ea va regreta”, nu arunca vorbe în vânt. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în această situație, este să-ți acorzi atenție ție.

3. A fost o neînțelegere pe care nu dorești să o clarifici. Gândește-te bine, de ce nu vrei să faci asta? Ce situații din trecut au condus la faptul că în prezent lași totul la întâmplare și în același timp ți-e greu. Care sunt traumele din copilărie sau învățăturile unor oameni importanți care te blochează în acest moment? Care este cel mai groaznic lucru care ți se poate întâmpla dacă vorbești cu adversarul tău. Și dacă are loc conversația, de care rezultat ți-e teamă?

4. Atunci când vei mai liniștit, neapărat vorbește cu adversarul. Nu te ascunde de el, nici de conversația voastră. Toate neclaritățile, inexactitățile trebuie clarificate. Dacă cineva are întrebări, situația nu s-a încheiat. Poți merge toată viața trăgând aceste situații cu tine. În plus, se acumulează în tine și îți ocupă spațiul interior.

De ce ar trebui să clarificăm situația și ce se poate schimba?

Uneori o conversație poate schimba viața omului. Probabil acesta este cel mai important lucru. Dar, deoarece există multe situații similare, este posibil ca acestea să nu fie întotdeauna decisive. Prin urmare, trebuie clarificate, astfel încât mai târziu să nu apară întrebări “de ce s-a întâmplat așa?”, “De ce a făcut acest lucru?”.

Depune efort maxim, dar nu intra în viitor cu întrebări din trecut.