Nu mai absorbi energia negativă a altor oameni. Iată cum poți face asta.

Merită chiar acum să-ți pui o întrebare simplă: cum să încetezi să absorbi energia negativă a altor oameni?

Dacă ai fost vreodată în aceeași cameră cu o persoană negativă, știi cât de toxică este energia și chiar prezența ei. Având în vedere faptul că lumea din jur este plină de oameni negativi, este foarte important să înveți să nu mai absorbi ca un burete energia negativă emisă de ei.

Iată 5 modalități care te vor ajuta să nu mai faci asta:

1. Nu poți fi pe placul tuturor

Dacă cineva nu te place, se plânge în mod constant de tine sau te evită, nu încerca să-l convingi că ești vrednic de iubire, prietenie sau de un tratament decent. Acest lucru te va atrage și mai adânc în câmpul lui de atracție și te va face să depinzi de părerea lui despre tine.

Și mai ține minte că nu poți schimba pe nimeni. Crede-mă, în majoritatea cazurilor nu este misiunea ta să topești inima de gheață a unor astfel de oameni și să-i faci mai blânzi. Cel mai bun lucru pe care îl poți face, ar fi este să stai departe de ei și de energia negativă pe care o produc.

2. Ai grijă pe cine primești în viața ta

Trupul, mintea și spațiul personal sunt – templul tău. Gândește-te cui îi permiți să intre în acest templu și dacă o faci în mod voluntar? Îți forțezi oaspeții cel puțin să-și curețe picioarele la prag sau datorită permisivității ei lasă urme murdare în sufletul tău?

3. Nu acorda atenție oamenilor toxici

Parazitul nu poate supraviețui singur – pentru asta el are nevoie de un organism purtător. Și oamenii toxici nu fac excepție. Când acorzi atenție cuiva, îți împărtășești energia cu această persoană. Când îți concentrezi atenția pe ceva sau pe cineva, acest ceva sau cineva devine mai puternic. Vampirii energetici se folosesc de asta, îți fură forța vitală, îți absorb energia pozitivă, înlocuind-o cu cea negativă.

4. Întoarce-te în natură

Ieși în natură, meditează, relaxează-te și respiră profund. Purifică-ți aerul și apa din interior, fă exerciții fizice benefice și plutește după flux. Ca un fluture, plutește ușor prin aer … ușor, dar cu o viteză incredibilă. Observă-ți respirația. Respirația corectă îmbunătățește circulația sângelui prin tot corpul și contribuie la slăbirea absorbției energiei negative din jurul tău.

Pășește încrezător(e) prin viață, mergi cu capul sus și nu permite nimănui să te facă să te simți mai mic și mai nesemnificativ decât ești.

5. Asumă-ți responsabilitatea pentru gândurile și emoțiile tale. 

Felul în care te simți depinde nu numai de oamenii din jurul tău, ci de tine – 100%. Universul ne trimite unii oameni în viața noastră pentru a ne pune la încercare. Modul în care ne percepem este mult mai puternic și mai important decât modul în care ne percep alte persoane.

Nu ești o victimă și nimeni nu are mai multă putere asupra ta decât tu însăți. De îndată ce îți asumi responsabilitatea pentru modul în care te simți și cum reacționezi la stimulii externi, te vei înțelege mai bine, mai profund. Și când te înțelegi mai bine, alții nu te vor scoate din echilibru atât de ușor.

Pentru a învăța să te protejezi de energia negativă străină, mai întâi trebuie să înveți să te iubești. Întotdeauna amintește-ți că meriți fericirea și liniștea și că tu însăți îți creezi energia.