Îți este interzis categoric să asculți plângerile altora! Iată 4 motive, care o să-ți dovedească asta

Cunoști persoane care se plâng mereu? Uită de ele!

Dacă orice discuție cu cineva ajunge la subiectul legat de probleme, necazuri, nefericire, înseamnă că a venit timpul să te gândești la propriul rol în acest proces.

Totul vine de la ideea că Universul se adaptează treptat la cerințele omului. În acest fel, la cei care se tânguie mereu apar noi motive și mai serioase de a se plânge. Iar împreună cu ei, acest mediu negativ îi afectează și pe cei care ascultă plângerile.

De ce are nevoie jeluitorul de la ascultător

De energie – atunci când asculți o nouă porție de văicăreală, tu îți pierzi energia, obosești și nu mai ești la fel de productiv. Mai mult ca atât, mulți oameni sunt capabili să transmită energia sa negativă ascultătorului.

Manipulare ascunsă – oamenii educați, deseori devin jertfe ale manipulatorilor. Nu este exclus ca tânguitorul are și el interese ascunse.

Încărcătură emoțională – psihicul unei persoane nepregătite suportă greu negativul străin. Înrăutățirea stării emoționale este însoțită de simțul vinovăției, dezechilibru, lipsa puterilor și dereglări ale activității creierului.

Schimbarea viziunilor – cât n-ar suna de straniu, însă cei care se plâng sunt foarte bucuroși atunci când și ceilalți devin ca ei. Persoana care se scaldă în probleme străine devine suspicioasă, își pierde optimismul și încrederea în lumea înconjurătoare. Ea riscă cu timpul să se transforme într-o persoană asemănătoare ca și jeluitorul pe care l-a ascultat.

Cum să te abstractizezi de jeluitori:

1. Învață să spui „nu” și să ignori vampirii energetici.

2. Minimizează contactul cu tânguitorii, nu merge la ei în ospeție și nu-i invita nici la tine.

3. Când vezi că cineva începe să se plângă, spune că ai treabă și pleacă.

4. Dă-i de înțeles că nu vrei să ei asupra ta probleme străine.

5. Dacă poți, propune-i o soluție.

6. Nu jeli, nu compătimi și nu te îngrijora pentru un tânguitor.

7. Ține minte că viața ta are prioritate și nu a sa.