Cu cât îți îmbrățișezi mai mult copilul, cu atât va deveni mai inteligent.

Dacă adori să-ți îmbrățișezi copilul – fă-o în continuare. Într-o zi el îți va mulțumi pentru asta.

Conform unor studii recente, îmbrățișarea ca formă de atașament fizic – este foarte importantă pentru dezvoltarea copilului.

Studiul realizat la Spitalul Național pentru Copii din Ohio a analizat 125 de copii. Aceștia erau atât prematuri, cât și născuți la termen.

S-a constatat că îngrijirea copilului și îmbrățișările provoacă o reacție puternică a creierului și ajută copiii să se dezvolte mai repede.

Să fii blândă și să-ți iubești copilul nu este numai uman, ci și util.

Dr. Nathalie Maitre, cercetător principal, spune că această acțiune simplă are un impact enorm asupra activității creierului copilului. În timpul îmbrățișărilor, hormonul oxitocina, care este responsabil pentru emoțiile pozitive, se secretă foarte puternic și ajută la consolidarea legăturii dintre mamă și copil.

Lipsa îmbrățișărilor poate afecta negativ copilul, îi poate submina încrederea și îi poate îngreuna legătura cu alte persoane.

De fiecare dată când îmbrățișezi pe cineva, nu numai că demonstrezi afecțiune, dar crești, de asemenea, nivelul oxitocinei și îmbunătățești sănătatea mintală generală.

Cât de des îți îmbrățișezi copiii?