Atunci când ești înșelată “Gândește-te bine dacă vrei să ierți infidelitatea” si alte 4 sfaturi utile

Infidelitatea nu este o situație ușor de asimilat. Atunci când se întâmplă, se distrug multe lucruri în cuplu, în special încrederea. Reacția, în acest caz, poate fi imprevizibilă și plină de emoții negative.

Cu toate acestea, oricât de mult te-ar durea trădarea partenerului, trebuie să faci totul pentru a-ți menține calmul și a acționa la înălțimea doamnei care ești. Dacă el a decis să trădeze încrederea dintre voi și să piardă dragostea pe care ați avut-o, atunci este problema lui, nu a ta.

Ar trebui să-ți păstrezi demnitatea de femeie. Chiar dacă la început va fi dificil să-ți stăpânești emoțiile, nu este imposibil. De fapt, o femeie inteligentă trece peste infidelitate în felul următor:

1. Nu da vina pe cealaltă femeie

Amintește-ți că nimeni nu fură pe nimeni și că partenerul tău este suficient de matur pentru a ști ce face și de ce o face. Știu că prima reacție a unei femei înșelate este de a da vina pe “cealaltă”, dar este o pierdere de timp să faci asta. Amintește-ți că persoana care te-a trădat și cea pe care ai iubit-o cu adevărat este – El.

De asemenea, sentimentele de mânie și resentimentele doar te vor umple cu energie negativă și durere inutilă.

2. Nu întreba detaliile

Multe femei simt o nevoie morbidă de a ști când, cum și unde a înșelat-o partenerul. Într-un anumit fel, este o reacție normală, pentru că îți dorești să înțelegi motivul infidelității. În realitate te afectează doar pe tine, pentru că te torturezi mintal și nu ajungi nicăieri.

Gândindu-te iar și iar la ceea ce ți-au făcut, demonstrezi lipsă de respect față de tine însăți. Draga mea, trebuie să te concentrezi pe bunăstarea TA, să progresezi, nu merită să rămâi legată de această experiență rea.

3. Nu face trădarea publică

Dacă poți, vorbește cu cineva apropiat cu care ai o legătură de încredere, pentru că vei avea nevoie de sprijin în orice moment, însă expunerea situației în public nu este sănătoasă. Nu publica pe rețelele sociale, nu face reclamații împotriva persoanelor terțe. Viața ta privată este ceva personal de care trebuie să ai grijă. Dacă simți nevoia să vorbești cu cineva, fă-o, dar alege bine cu cine.

4. Răzbunarea nu te va face să te simți mai bine

Desigur, atunci când o femeie este înșelată, primul lucru la care se gândește este să se răzbune pe cei care au umilit-o. Pe partener, pe amantă și pe toți complicii, dar știi că făcând asta nu faci decât să te rănești pe tine? Răzbunarea doar pune sare pe rană, este un mod negativ de a-ți canaliza  emoțiile și suferința, deci este mai bine să scapi de ea.

Crede-mă, făcându-le rău celor care te-au rănit, nu te vei simți mai bine.

5. Gândește-te bine dacă vrei să ierți infidelitatea

Oricare ar fi decizia pe care o iei, trebuie să fii sigură că va fi definitivă. Dacă ai ajuns la o înțelegere cu partenerul tău, în care ambii ați decis să iertați și să continuați relația, o poți face, este viața ta, relația ta și doar tu știi dacă merită, ești liberă să alegi, dar dacă o faci, trebuie să fii sigură că va fi din inimă, nu de teama că vei rămâne singură sau că nu știi cum te vei descurca fără el.

Dacă decizi să-l ierți, trebuie să o faci complet, fără a te întoarce la reproșuri de fiecare dată când aveți o dispută, fără să trăiești cu teamă și neîncredere toată viața. Dacă îl ierți, o faci pentru că ești convinsă că subiectul nu te va răni din nou. Însă dacă această iertare devine o tortură pentru tine, mai bine nu o face.