5 reguli ale relațiilor de familie care pot fi încălcate

Oricum ar fi, în viața de familie, partenerii nu pot avea interese și hobby-uri absolut identice, altfel ar fi plictisitor. De aceea, există anumite reguli care pot fi încălcate. Care sunt acestea?

1.Neapărat să împărtășești interesele celuilalt

Desigur, când pasiunea încet, încet se va potoli, lipsa intereselor comune poate deveni o problemă. Dar nu disperați înainte de timp, pentru că nu este un motiv să rezolvați problema cu ajutorul psihologului.

Fiecare persoană, chiar dacă se află într-o relație, neapărat trebuie să-și mențină individualitatea. Să aibă hobby-urile și interesele sale. Probabil partenerul nu le va împărtăși, dar asta te va ajuta să-ți menții autonomia, să nu devii dependent(ă) de partener, ceea ce este foarte important.

2. Trebuie să existe doar spațiul comun

Bineînțeles, însă există momente când lucrurile celeilalte persoane te irită. De exemplu, Marie Kondo în cartea “Sparks of Joy” spune că pentru a ne crește atitudinea pozitivă trebuie să ne înconjurăm doar de lucruri care ne aduc bucurie.

Dar ce faci, de exemplu dacă partenerul tău colectează articole care nu-ți plac sau își aruncă șosetele prin casă? În acest caz, Marie ne sfătuiește să delimităm zonele astfel încât fiecare să aibă locul său desemnat. În acest fel, vă puteți rezolva diferențele în ceea ce privește organizarea spațiului.

3. Necesitatea de a împărtăși gândurile și sentimentele.

Mulți psihologi susțin că numai sinceritatea deplină poate rezolva cele mai profunde diferențe în cuplu. Însă e doar o iluzie, pentru că dacă vei face presiune asupra partenerului, încălcându-i libertatea personală, spunându-i tot la ce te gândești, chiar dacă nu este ceva deosebit de important, riști să creezi o ceartă.

4. Toate problemele se rezolvă în pat

Și aceasta strategie este greșită, deci îndepărtați-vă de ea. Desigur, împăcările furtunoase pot exista în relație, dar numai după ce ați rezolvat toate diferențele prin dialog. În caz contrar, nu veți merge prea departe, mai devreme sau mai târziu toate defectele voastre vor ieși la suprafață. Da, și în timp, pasiunea dispare și rezolvarea problemelor printr-o astfel de metodă va deveni nepotrivită.

5. Pe primul loc întotdeauna sunt copiii

Desigur, odată cu apariția copilului în familie, aproape toată atenția părinților, în special a mamei, se îndreaptă spre el. Celelalte lucruri trec pe planul secund. Pe de o parte, acest lucru este cu siguranță bun, dar, pe de altă parte, protecția excesivă poate fi o consecință neplăcută, atunci când copilul nu mai apreciază atenția părintească, acceptând-o ca pe ceva firesc.

Voi ce reguli ale relațiilor de familie încălcați? Scrieți-ne în comentarii!