Atunci când ai sufletul epuizat și lipsit de energie, corpul îți trimite aceste 10 semnale.

Atunci când trecem prin perioade lungi de stres mental, emoțional și chiar fizic, sufletul nostru poate ajunge într-o stare de oboseală extremă, care la exterior pare a fi o depresie, întrucât simptomele sunt similare.

Dacă ignorăm semnele că energia noastră este aproape epuizată, acest lucru poate duce la consecințe nedorite, cum ar fi anxietatea cronică și chiar depresia.

10 semne că sufletul tău este epuizat și lipsit de energie.

1. Tot ce vrei să faci pe parcursul zilei – este să te odihnești și să dormi. Dimineața te ridici cu greu din pat. Somnul devine superficial și neliniștit, visele devin intense, iar coșmarurile sunt foarte realiste.

2. Simți durere în tot corpul. Poți simți tensiune, amețeli, dureri de stomac, vedere încețoșată și dureri de cap – brusc și fără niciun motiv.

3. Când cineva te întreabă ce este în neregulă cu tine, nici măcar nu știi ce să-i răspunzi. Chiar nu știi ce simți. Știi că se întâmplă ceva profund cu tine, dar nu poți explica de ce te simți așa și cu atât mai mult – de ce nu poți ieși din această stare.

4. Deseori te simți frântă și dezorientată, pentru că sincronizarea dintre corp și suflet a fost perturbată.

5. Emoțiile tale devin mai puternice – atât cele pozitive, cât și cele negative. Devii o persoană incredibil de emoțională, începi să plângi brusc fără niciun motiv aparent. Schimbările de dispoziție devin ceva obișnuit. Poți simți iubire pentru toată lumea și în clipa următoare, să te simți singură pe lume.

6. Simți în mod constant atacuri de panică ușoare sau anxietate cronică.

7. Te simți singură, chiar dacă ești printre oameni. Începi să te îndoiești de oamenii din jurul tău, întrebându-te dacă au planificat ceva împotriva ta, dacă poți avea încredere în ei etc.

8. Simți amărăciune, invidie, furie sau regret pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Deși, de obicei, ești o persoană iertătoare și grijulie.

9. Simți slăbiciune și orice activitate fizică te epuizează. Nu-ți ajunge energie pentru activitatea fizică, iar sportul și exercițiile fizice nu-ți aduc bucurie, transformându-se într-o muncă dificilă.

10. Deseori simți frică și incertitudine de viitor. Uneori ești atât de epuizată și pustie, încât vrei să-ți faci valiza și să mergi undeva departe, departe, unde poți începe viața din nou.

Dacă te simți așa, atunci e timpul să-ți pui interesele pe primul loc și să ai grijă de sufletul tău. Încearcă să te relaxezi mai mult, deconectează telefonul și computerul și petrece timpul liber pentru ceea ce-ți aduce bucurie, fie că e vorba de hobby-ul preferat sau comunicarea cu oamenii dragi.

Evită gândurile și subiectele negative atunci când ai o conversație interioară cu tine însăți. Nu te critica și nu vorbi umilitor despre tine. Practică echilibrarea energiei.