5 semne evidente că frica ți-a acaparat viața.

De fiecare dată când lăsăm frica să ne controleze viața, plătim un preț pentru asta. Toți au frici. De aceea, devenim orbi și încercăm să nu observăm cum ele ne încătușează și ne rețin.

Cum înțelegi că frica ți-a acaparat viața? Există 5 semne evidente:

1. Devii foarte subiectiv.

Credem că este normal să-i evaluăm pe ceilalți. Însă fiecare judecată revine la noi ca un bumerang. Cum? Pur și simplu ne simțim nefericiți, incompleți. Nimic nu ne face să ne simțim bine. Principala frică ne provoacă îngrijorarea că nu suntem suficient de buni, că suntem imperfecți. Astfel, ne creștem valoarea (în mintea noastră) prin reducerea valorii cuiva. Subconștientul nostru, căruia îi place să amestece gândurile întunecate, devine irațional.

2. Rutina

Stabilitatea este foarte importantă pentru noi. Dar asta nu înseamnă că trebuie să existăm în rutină și să uităm că suntem vii. În mod ideal, simțim în noi sursa stabilității, de aceea ne simțim liberi.

Dacă te trezești dimineața bine dispus și ai dorința să mergi să creezi ceva uimitor, te bucuri cu adevărat de fiecare zi, atunci ești pe drumul cel bun. Dacă dimineața te simți epuizat, e timpul să-ți analizezi fricile și să scapi de ele.

3. Senzația că te-ai blocat într-o situație

Un alt semn clar – este atunci când de frică rămâi într-o relație. Ți-e teamă să schimbi situația. Și nu faci asta pentru că nu o poți face, ci criticul tău interior este mai puternic decât șoapta inimii tale. Odată ce vei prinde la curaj, vei găsi căi de ieșire din acest cerc vicios.

4. Nu-ți exprimi opinia 

Mulți dintre noi nu-și exprimă opinia din cauza fricii de a răni pe cineva sau de a obține dezaprobarea cuiva. În același timp, oamenii de care ne temem se tem de noi. Astfel ne ținem ostatici unii pe alții. Ce joc ridicol, absurd, nu-i așa? Adevărul este că ne-am născut cu visuri. Și doar noi le putem face să devină realitate. De aceea suntem aici, în această lume. Când acționezi din inimă, îi vei inspira și îi motiva pe alții. Din anumite motive, preferăm să rămânem tăcuți – și prin asta doar complicăm lucrurile.

5. Stresul

Stresul – este o stare a minții. Simțim tensiune și anxietate atunci când ne împingem singuri spre lucruri și acțiuni greșite. Ne îndepărtăm de deciziile corecte de teama că vom eșua, de aceea ne adăugăm dezamăgire și anxietate. În orice caz, mintea și corpul nostru sunt în haos. Privește-ți viața pentru a vedea care este sursa stresul tău și ia măsuri, apoi încurajează-te pentru a schimba ceva.