O regulă simplă care instantaneu te va face mai popular și mai respectat.

Au fost scrise sute de cărți și articole despre cum să obții succes, dar unul dintre cele mai bune sfaturi a fost oferit de Napoleon Hill, autorul cărții ”Think and Grow Rich” care sună așa: “Gândește-te de două ori înainte de a spune ceva, deoarece cuvintele vor semăna în mintea ascultătorilor semințe de succes sau de eșec.”

Această regulă poate fi redusă la un truc simplu, care în timpul unei conversații te va face instantaneu mai popular și mai respectat.

”Așteaptă o secundă înainte de a răspunde.”

Iată cum funcționează.

1. Nu-i întrerupi pe ceilalți

Când întrerupem interlocutorul, ne exprimăm lipsa de respect față de el. Dacă îl întrerupem, pentru că știm ce voia să spună, astfel îi sugerăm că este plictisitor și previzibil.

Iar atunci când ezităm, îi arătăm că el și opinia lui contează. Arătăm respect, de aceea obținem respect în schimb.

2. Reușești să te concentrezi

În timpul negocierilor de afaceri, cei mai mulți oameni folosesc abordarea “Trage fără țintă” descrisă de Michael Masterson (adică, oamenii vorbesc fără să se gândească). Sau sunt atât de entuziasmați de conversație încât le scapă informații suplimentare.

Cu toate acestea, fiecare conversație ar trebui să aibă un scop, în special în afaceri. Ezitând să răspunzi imediat poți găsi cuvintele potrivite, care îți vor aduce beneficii atât ție, cât și interlocutorului.

3. Îți exprimi mai ușor gândul

Mulți oameni în conversație folosesc cuvinte parazitare (“aaaa …”, “înțelegi”). Asta le oferă puțin timp să se gândească la următoarea frază. Doar că un astfel de discurs nu sună deloc convingător.

Dacă te gândești la răspuns, poți avea timp să te concentrezi și să-ți formulezi în mod clar gândul.

4. Pari mai inteligent

Nimeni nu-i respectă pe cei care vorbesc neîncetat și nu ascultă interlocutorul. Dacă faci o pauză înainte de a răspunde, vei fi considerat atent, iar cuvintele tale vor fi ascultate.

Acest truc nu numai că te ajută să obții respect la locul de muncă, ci va consolida relația și cu cei dragi. Pentru că de fiecare dată când te gândești la cuvintele tale, îți exprimi dragostea și respectul. Și acest lucru este foarte important în orice relație.