Scuzele nu înseamnă nimic. Faptele înseamnă totul…

Dacă cineva își cere scuze pentru că te-a tratat prost și apoi continuă să se comporte la fel, scuzele lui sunt inutile. Acestea nu sunt un indicator al maturității sale. Adevărata maturitate – este admiterea greșelilor și încercarea de a le corecta.

Nu te simți vinovată că pleci de la cel care regretă că te-a rănit, care te privește în ochi cerându-și scuze. Ai dreptul să pleci de la cel care te rănește iar și iar. 

Dacă cineva te iubește cu adevărat, dacă vrea să fie cu tine, atunci se va schimba. El nu va suporta să te vadă suferind. O greșeală îi va fi de ajuns să înțeleagă că nu trebuie să o repete din nou.

Omul potrivit pentru tine nu va fi perfect. El se va poticni. Dar diferența este că va depune eforturi să devină mai bun.

Există oameni care își vor cere scuze pentru că știu ce vrei să auzi de la ei, pentru că aceasta este cea mai ușoară cale de a încheia conversația, pentru că nu vor să fie prinși cu minciuna. Chiar și lacrimile lor în acest moment pot fi reale, dar asta nu înseamnă că ei se vor îmbunătăți – cel putin nu pentru mult timp. Ei pot crea iluzia că s-au schimbat în bine. Iar când te vei relaxa din nou, se vor comporta la fel. 

Trebuie să fii atentă când cineva își cere scuze, pentru că nu-i poți da o nouă șansă celui care nu o merită. Pentru a nu simți din nou durerea.

Acceptă scuzele numai atunci când ești convinsă că persoana va lucra asupra sa, își va îndeplini promisiunea de a nu mai repeta această greșeală. Dacă continuă să greșească și continuă să-și ceară scuze, probabil nu se va schimba, indiferent de câte ori a jurat că:  ”de data aceasta totul va fi diferit.”

Ține minte: scuzele nu înseamnă nimic. Faptele înseamnă totul.

Este ușor să spui: “Te iubesc, îmi pare rău, nu se va mai întâmpla.” Este mult mai greu să-și schimbe comportamentul și să te trateze așa cum meriți.

Nu trebuie să te simți rău că pleci de la cel care își cere scuze de ipocrizie. Nu-i datorezi nimic: nici timpul, nici energia, nici dragostea ta.