E ușor să te îndrăgostești, însă iubirea nu e suficientă. Relația necesită…

Te poți îndrăgosti ușor, dar pentru a păstra iubirea în viața ta trebuie să depui eforturi. Prea multe cupluri cad în capcană, fiind siguri de iubirea lor. Ei cred că dacă sunt deja într-o relație și sunt foarte îndrăgostiți unul de celălalt, atunci vor avea totul. Ei cred că toate problemele se vor rezolva în mod magic, doar pentru că se iubesc reciproc. 

Însă aceasta este o iluzie. Dragostea nu are garanții. Dragostea nu are nicio siguranță. Dragostea nu va rămâne în viața ta dacă nu găsești un loc pentru ea. Dragostea nu este suficientă pentru a rezolva toate problemele pe care vi le aduce viața.

Când începi o relație cu cineva, nu te poți relaxa gândindu-te că totul e ușor. Trebuie să depui eforturi pentru a menține această conexiune emoțională. Iubirea este vulnerabilă. Iubirea este muritoare. O poți pierde  dacă nu ești atentă. Partenerul tău poate pleca.

Nu trebuie să tratezi relația ca pe un trofeu sau o medalie pe care ai câștigat-o și ai pus-o pe raft. Nu o poți ignora, adresându-te numai atunci când îți este convenabil. Iubirea necesită eforturi și atenție constantă. Nu poți lucra asupra dragostei numai atunci când e ușor și comod. Dragostea necesită mult mai multe din partea ta, mai ales în momentele dificile.

Dragostea nu funcționează pe baza ipotezelor și presupunerilor. Nu poți presupune că faci totul pentru partenerul tău. Este important să comunicați în mod constant și să discutați ceea ce simte fiecare dintre voi în relație, ce așteptări aveți. În același timp, trebuie să fiți deschiși și cinstiți unul cu celălalt.

Desigur, e ușor să te îndrăgostești. Acest lucru nu necesită niciun efort. Dar este mult mai dificil să păstrați iubirea într-o relație de lungă durată.