8 semne că șeful te apreciază, chiar dacă nu arată asta.

Să ai o relație bună cu șeful – este o parte integrantă a succesului profesional. În cele din urmă, cariera ta este în mâinile sale. El decide dacă te promovează sau te concediază.

Suzanne Bates, autoarea cărții ”All Leader You Can Be”, ne ajută să înțelegem care sunt semnele mai puțin evidente că suntem pe drumul cel bun.

1.Ești tratat sever

Șeful văzând potențialul tău ar putea să-ți evalueze munca și nu întotdeauna pozitiv. El face asta întrucât crede cu sinceritate că ești capabil să-i percepi în mod adecvat criticile și ești pregătit pentru mai multă responsabilitate.

2. Ești pus la încercare.

Se pare că nu este atât de rău dacă din când în când ești suprasolicitat. Șeful îți dă mai multe sarcini decât crezi că poți îndeplini. Dar nu pentru că vrea să te pedepsească. Aceasta este provocare, pe care dacă o accepți vei putea să-ți dovedești din nou valoarea.

3. Ți se apreciază opinia. 

Dacă șeful îți cere adesea opinia cu privire la problemele discutate, îți oferă timp suficient să te exprimi, iar apoi îți evaluează pozitiv opinia – acesta este un semn bun.

4. Ți se adresează ție în primul rând.

Atunci când șeful îți încredințează în primul rând ție o nouă sarcină – acesta este un semn clar că vede în tine un angajat valoros. Și nu contează dacă trebuie să rezolvi o sarcină simplă sau să începi un proiect serios.

5. Ești un exemplu pentru ceilalți

Atunci când alți angajați nu pot îndeplini o sarcină, iar șeful îi trimite la tine să le oferi ajutor, instrucțiuni sau un exemplu – acest lucru spune că are încredere în tine.

6. Ți se încredințează sarcini importante.

Dacă ți se cere să fii responsabil de cei mai importanți clienți – aceasta este în mod clar un semn că șeful are încredere în tine. Managerii deseori încredințează responsabilitățile celor mai talentați angajați. Poate că nu vei obține o medalie, dar vei putea începe un proiect important, poate chiar îți vei conduce colegii.

7. Se interesează ce mai faci. 

Dacă șeful te apreciază și nu vrea să te piardă, el periodic se va interesa dacă ești mulțumit, ce planuri ai etc. Aceasta nu este un interogatoriu – astfel de conversații îl ajută să înțeleagă cum să păstreze angajații buni.

8. Ți se cere să-i instruiești pe alții.

Dacă șeful îți cere mereu să supraveghezi începătorii, s-ar putea să crezi că doar vrea să te împovăreze cu lucru suplimentar. În unele cazuri așa este. Dar, de asemenea, poate însemna că este mulțumit de rezultatele tale și vrea ca angajații noi să învețe de la un maestru. În loc să te plângi, folosește șansa de a-ți perfecționa abilitățile de conducere și de a-ți demonstra experiența.