5 modalități simple să devii instantaneu o persoană încrezătoare

Dacă ești sub jugul îndoielilor și complexelor, învață să fii mândru de tine și să te simți la înălțime. Iată 5 modalități simple de a face asta:

1. Nu te gârbovi

Dacă vei ține postura dreaptă și vei merge cu capul ridicat, vei deveni într-o clipă mai încrezător.  Pentru început, întinde-te cât poți. Trage omoplații în jos și înapoi. Ridică bărbia și privește înainte. Nu privi în jos în timp ce mergi: ai o lume întreagă în fața ta.

Dacă ai probleme cu postura, poți face câteva exerciții pentru spate. Luptă o lună împotriva gârbovirii – acesta va fi un pas imens să ai un aspect încrezător.

2. Încetinește ritmul. 

Când ești nervos, vocea ta sună pe un ton mai ridicat decât de obicei și vorbești mai repede decât gândești. Dacă ai emoții atunci când vorbești în public, încearcă să vorbești mai lent și nu uita să respiri. S-ar putea să ți se pară că vorbești prea încet, dar din afară va suna bine.

3. Zâmbește 

Când te confrunți cu dificultăți sau neplăceri, cu siguranță arăți foarte trist. În curând vei avea reputația “acelui om ciudat în colț”. De aceea, zâmbește. Practică această activitate în fața oglinzii. Închide ochii și coboară-i în jos. Apoi deschide-i, în timp ce ridici colțurile buzelor. Acesta este zâmbetul tău adevărat.

4. Privește oamenii în ochi

Dacă nu ești încrezător, cel mai probabil, tu primul întorci privirea atunci când comunici cu oamenii.

Atât timp cât zâmbești și clipești, nu vei arăta oribil. Dacă ai fost întotdeauna timid, la început îți va fi dificil, dar trebuie să treci prin asta. De îndată ce vei acționa, vei realiza că ceilalți sunt la fel de nervoși și întorc privirea dacă te uiți în ochii lor un timp îndelungat.

5. Scapă de etichete

Uneori oamenii singuri își pun etichete. De exemplu, fiind deja slabi ei continuă să se simtă grași. Toți avem îndoieli. Ele există la nivel subconștient și, de obicei, ne împiedică să obținem ceea ce dorim. Nu te mai gândi atât de mult, mai bine acționează.

Dacă te interesează cineva, apropie-te de el/ea în trei secunde. Tot ce trece dincolo de aceste limite te va obliga să analizezi exagerat situația și să nu mai acționezi.

Sarcină: Mergi pe stradă cu capul sus și zâmbet larg pe față, întâlnește-te cu privirea cu cel puțin cinci trecători și spune-le “salut”. Amintește-ți că ei primii trebuie să întoarcă privirea. La început te vei simți ciudat, dar cui îi pasă? Nu vei mai vedea niciodată acești oameni. Apoi treci la sarcini mai dificile. De exemplu, începe o conversație cu un străin sau ține un discurs în public.